Australske universiteter forbyr sex mellom studenter og veiledere

Australske universiteter har forbudt seksuelle og romantiske forhold mellom doktorgradsstudenter og deres veiledere.
Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering.
(Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering. Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix

De nye reglene ble onsdag vedtatt av Universities Australia, en paraplyorganisasjon for alle landets universiteter.

– En students utdanningsløp må aldri avhenge av et seksuelt forhold til vedkommendes veileder eller en ansatt, heter det i de vedtatte reglene.

Det nye reglementet kommer nøyaktig et år etter at landets statlige menneskerettighetskommisjon i en rapport konkluderte med at seksuell trakassering er et utbredt problem ved landets universiteter. Halvparten av australske studenter opplyser at de årlig opplever seksuell trakassering, mens 7 prosent svarer at de har blitt seksuelt misbrukt de siste to årene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.

NTNU-studenter føler seg nedprioritert av St. Olavs

En gruppe medisinstudenter sendte i september en bekymringsmelding om NTNU-studenters ugunst ved ansettelse ved St. Olavs. - Vi ansetter de best kvalifiserte søkerne, svarer St. Olavs.