Australske universiteter forbyr sex mellom studenter og veiledere

Australske universiteter har forbudt seksuelle og romantiske forhold mellom doktorgradsstudenter og deres veiledere.
Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering.
(Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering. Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix

De nye reglene ble onsdag vedtatt av Universities Australia, en paraplyorganisasjon for alle landets universiteter.

– En students utdanningsløp må aldri avhenge av et seksuelt forhold til vedkommendes veileder eller en ansatt, heter det i de vedtatte reglene.

Det nye reglementet kommer nøyaktig et år etter at landets statlige menneskerettighetskommisjon i en rapport konkluderte med at seksuell trakassering er et utbredt problem ved landets universiteter. Halvparten av australske studenter opplyser at de årlig opplever seksuell trakassering, mens 7 prosent svarer at de har blitt seksuelt misbrukt de siste to årene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.