Australske universiteter forbyr sex mellom studenter og veiledere

Australske universiteter har forbudt seksuelle og romantiske forhold mellom doktorgradsstudenter og deres veiledere.
Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering.
(Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

Metoo i Australia: Halvparten av australske studenter opplyser om at de har vært utsatt for seksuell trakasssering. Foto: Claudio Bresciani/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix

De nye reglene ble onsdag vedtatt av Universities Australia, en paraplyorganisasjon for alle landets universiteter.

– En students utdanningsløp må aldri avhenge av et seksuelt forhold til vedkommendes veileder eller en ansatt, heter det i de vedtatte reglene.

Det nye reglementet kommer nøyaktig et år etter at landets statlige menneskerettighetskommisjon i en rapport konkluderte med at seksuell trakassering er et utbredt problem ved landets universiteter. Halvparten av australske studenter opplyser at de årlig opplever seksuell trakassering, mens 7 prosent svarer at de har blitt seksuelt misbrukt de siste to årene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.