Naboer vil ha shuttlebuss til NTNU-campus

Naboer til NTNU campus Gjøvik frykter parkeringskaos etter at p-avgift innføres, og foreslår gratis shuttlebuss.
Ikke lenger gratis? Naboer til NTNU Gjøvik frykter uønsket gjesteparkering dersom p-avgift innføres. Bildet er fra Røverdalen studentcampus.
(Foto: Espen H. Bjørgan)

Ikke lenger gratis? Naboer til NTNU Gjøvik frykter uønsket gjesteparkering dersom p-avgift innføres. Bildet er fra Røverdalen studentcampus. Foto: Espen H. Bjørgan

Også i NTNU Gjøvik ligger det an til at parkeringsavgift blir innført for universitetets campusområde. Dethar fått naboene til å reagere. Tonga Vel frykter at boligfeltet Tongjordet skal bli omgjort til en stor, gratis parkeringsplass, og velforeningen foreslår shuttlebuss som et tiltak, skriver Gjøviks Blad.

LES OGSÅ Nå skal det koste å parkere

LES OGSÅ Finner ikke plass - parkerer ulovlig

Tonga Vel har på sine facebooksider oppfordret medlemmene til å komme med forslag til tiltak. Et forslag er å opprette parkering i utkanten av NTNU og tilby shuttlebuss til Campus, skriver lokalavisa.

- En parkeringsavgift på Campus vil gå ut over beboerne på Tongjordet, men vi ønsker oss heller ikke parkeringsforbud eller parkeringsavgift over hele jordet. Det viktigste er å få folk til å slutte å bruke bilen. Da kan shuttlebuss være en løsning, foreslår Paul Ole Hegstad, leder i Tonga Vel.

Hegstad frorteller til Gjøviks Blad at naboene har henvendt seg til kommunen. Ved NTNU Gjøvik er det 400 ansatte. Det er mange av de ansatte som skal ut om dagen. Og i år blir det 10-15 prosent flere studenter, noe som vil øke presset på parkering, påpeker Hegstad. Han frykter at nabolaget skal bli omgjort til en gratis parkeringsplass, bare 5-10 minutters gange fra Campus.

Har hatt møter

Nils Jørgen Moltubakk, seniorrådgiver i eiendomsavdelingen i NTNU, opplyser til avisa at det ikke er avgjort om det skal innføres avgift på parkering på Campus Gjøvik.

- Vi ønsker ikke at grunneiere skal oppleve at noen parkerer på deres grunn. Vi har hatt flere møter, både allmøte på NTNU, møte med fylkeskommunen og Gjøvik kommune og øvrige grunneiere, for å høre hva de har å si. Det vi har gjort nå er å skilte om på Campus, slik at ansatte og studenter som kjører selv må registrere bilen de bruker for å få parkert på området, opplyser Moltubakk.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.