EU får ny sjef for forskning

Brussel: Tirsdag ettermiddag ble det lansert hvem som blir ny EU-kommissær for innovasjon og ungdom.
Mariya Gabriel er innstilt som kommisjonær for blant annet forskning og innovasjon. 
        
            (Foto: EU2017EE Estonian Presidency)

Mariya Gabriel er innstilt som kommisjonær for blant annet forskning og innovasjon.  Foto: EU2017EE Estonian Presidency

Saken er oppdatert da det etter hvert viste seg at det var bulgarske Mariya Gabriel som fikk denne posisjonen og ikke Virginijus Sinkevičius slik UA først annonserte.

Etter hva Universitetsavisa erfarer blir Sinkevičius foreslått utnevnt som kommissær for Miljø og hav, mens bulgarske Mariya Gabriel innstilles som kommissær for et område med tittel «Innovasjon og ungdom», der forskning, undervisning og kultur inngår.

40-åringen Gabriel har tidligere vært kommisjonær for området digitalisering.

Det er Europakommisjonens president Ursula von der Leyen som innstiller på hvem som skal overta etter Carlos Moedas i denne viktige posisjonen. Ryktene gikk først om at litaueren Sinkevičius skulle få denne jobben.

Etter at presidenten har levert sin innstilling, kommer den opp i EU-parlamentet til endelig behandling.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fem studentledere:

Statsbygg bør ikke få overta byggene

Skal vi bedrive fremragende forskning, utdanning og innovasjon så er det en dårlig ide å ta fra oss råderetten over egne bygg, skriver fem studentledere.

Ytring:

Vi må sikre forskning som fellesgode

Jeg mener det er viktig å løfte blikket og diskutere åpen publisering som del av et større hele: Åpen forskning handler om å utnytte teknologi og forvalte resultater og data til fellesskapets beste, skriver administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

To forskere siktet av PST og suspendert fra NTNU

To fast vitenskapelig ansatte ved NTNU etterforskes for blant annet om de kan ha gitt Iran informasjon som bidrar til framstilling av masseødeleggelsesvåpen. De to er suspendert og risikerer avskjedigelse fra NTNU.

Studentsamskipnadene vil bygge 2.475 studentboliger

Studentsamskipnadene landet rundt har søkt om støtte til å bygge 2.475 studentboliger, opplyser Kunnskapsdepartementet.