Norske studenter glade for at britiske krav blir kjent tidlig

Storbritannia stiller nye krav til utenlandske studenter. Association of Norwegian Students Abroad (Ansa) er glade for at kravene offentliggjøres tidlig.
Storbritannia er det mest populære landet for norske utenlandsstudenter. 
        
            (Foto: Wikimedia Commons)

Storbritannia er det mest populære landet for norske utenlandsstudenter.  Foto: Wikimedia Commons

19. februar offentliggjorde britiske myndigheter hvordan Storbritannias nye immigrasjonssystemet kommer til å se ut fra og med 2021. For at nordmenn skal kunne studere i Storbritannia, må de være i stand til å møte kravene det nye systemet stiller.

Ansa er glade for at det nye systemet raskt har kommet på plass.

– Vi er glade for at det har kommet på plass et system i god tid før 2021, som gjør det forutsigbart for nordmenn som vil studere i Storbritannia. Akkurat det med forutsigbarhet er veldig viktig, derfor er dette oppløftende nyheter, sier Ansa-president Hanna Flood i en pressemelding. 

Det nye systemet krever blant annet at studentene må ha gode engelskkunnskaper og være i stand til å forsørge seg selv økonomisk. Når overgangsperioden mellom Storbritannia og EU er over til neste år, må norske studenter søke visum for å studere i landet. 

Storbritannia er det mest populære landet for norske utenlandsstudenter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.