Italiensk avis: Norsk student skal være smittet av koronaviruset i Italia

 

En norsk student skal være smittet av koronaviruset i Firenze i Italia, melder den italienske avisen La Nazione.

Avisen skriver at mannen nå ligger på isolat på et lokalt sykehus i Firenze, etter å ha ankommet byen for noen få dager siden.

Helsemyndighetene i Italia har så langt ikke bekreftet opplysningene, men foreløpige tester skal vise at mannen har det nye koronaviruset.

Studenten skal være venn av en 63-åring som allerede har testet positivt på covid-19. Ifølge NRK skal det være en mann i 20-årene.

Italia hardest rammet

Italia er så langt det landet i Europa som er hardest rammet av det nye koronaviruset. Det totale antallet smittede er nå 374, mens tolv personer så langt har dødd som følge av viruset.

Utenriksdepartementet sier til NTB at de ikke har fått noen bekreftelse fra italienske myndigheter eller noen andre på at en nordmann i Italia er smittet.

– Vi kjenner kun til denne saken gjennom mediene, sier pressevakt Guri Solberg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.