Skråblikk:

10 tips for ikke å bli crazy av korona

Hjemmekontor dag etter dag kan slite på humør og arbeidslyst. Her er ti råd for å holde det gående fra UAs Solveig Mikkelsen, som i likhet med NTNU-folket jobber hjemmefra i disse koronatider.
Kos med katt som kur mot korona. En times lur på sofaen midt på dagen, gjerne med kattepus på magen kan anbefales. Her følger UAs reporter sitt eget råd (UAs redaktør noterer seg første setning i tredje råd). 
        
            (Foto: Eirik Mikkelsen)

Kos med katt som kur mot korona. En times lur på sofaen midt på dagen, gjerne med kattepus på magen kan anbefales. Her følger UAs reporter sitt eget råd (UAs redaktør noterer seg første setning i tredje råd).  Foto: Eirik Mikkelsen

Pling, pling

La det plinge, la det rock´n roll. Nå gjelder det å føle seg dynamisk og etterspurt i all din ensomhet. Slå på alle varsler og la det plinge når du får e-post, skypemeldinger og meldinger i sosiale medier. Pling, pling.

Ingen forbindelse

Få plutselig «datatrøbbel» Ta deg en times lur på sofaen midt på dagen, gjerne med kattepus på magen, eller Tassen i fotenden.

Unngå mas

Overse glatt sjefens tanker på skype om hva du bør gjøre, endelig får du realisert den der ville idéen du lenge har grublet på. I fred og ro.

Spis og vær glad

Badesesongen blir garantert avlyst. Glem vekt og for mange kilo. Bak ei sjokoladekake. Trøstespis foran skjermen om nødvendig.

Nyt enhver telefonsamtale

Å ikke få snakket med kolleger, kan føre til desperasjon. Bli desperat. Det er nå du skal inngå en lengre samtale med en nigerianer på sprakete linje som forteller deg at PC-en må oppdateres. Svar også ja til meningsmålingsbyråer som ringer.

Husk småpausene

Det er til enhver tid dopapirvitser i omløp du kan dele på Facebook.

Husk mellompausene

Noen har doktorgrad i å plassere tallerkener i oppvaskmaskina. Nå er det din tur til å få en doktorgrad:  Plassér alt du hamstret på smartest mulig måte i fryseren.

Husk lunsjen

Oppretthold normaliteten, lag deg matpakke. Vær likevel kreativ. Bruker du til vanlig kaviar på brødskiva, kan du nå prøve brunost. Live a little.

Unngå trimhysteri

Ta på deg joggesko og treningsklær. Bli skremmende tungpustet på vei ut døra. Hvil deg på sofaen i stedet.

Unngå motløshet

Trøst deg med at det er andre som har det verre enn deg. Tenk på nøkkelpersonell som var for viktige til å få hjemmekontor.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fadderukestart til tross for krisetider

Selv om ting er annerledes fra i fjor, betyr det ikke at det blir mindre gøy i år, mener fadderne ved linjeforeningen Primetime. Universitetsavisa fikk henge seg på festlighetene når de tok imot nye studenter mandag.

Immatrikuleringen 2020

Rektor: - Vi trenger de engasjerte menneskene

- Vi trenger engasjerte mennesker som står opp for ytringsfriheten, sa Anne Borg i sin første immatrikuleringstale som rektor. 

Immatrikulering også i Ålesund og Gjøvik

Immatrikuleringen ved NTNU foregår på tre campuser også i år. UA strømmer arrangementene for seg.

Førstereis-rektor Anne Borg på generalprøve

Litt over klokka 10 tester Anne Borg ut talen for kamera og mikrofon. Årets studiestart er hennes første som NTNUs rektor.