Internasjonale studenter må følge undervisningen fra hjemlandet

Internasjonale studenter tatt opp ved NTNU må følge undervisningen fra sine hjemland kommende høst.
Internasjonale studenter som er tatt opp på et engelskspråklig masterprogram som starter høsten 2020 skal ikke møte på campus. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Internasjonale studenter som er tatt opp på et engelskspråklig masterprogram som starter høsten 2020 skal ikke møte på campus.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Høstsemesteret vil forgå digitalt og studentene skal følge undervisningen fra sitt hjemland, skriver NTNU på sine hjemmesider.

Internasjonale studenter som er tatt opp på et engelskspråklig masterprogram som starter høsten 2020 skal ikke møte på campus. Dette gjelder internasjonale mastergrader, og vil mest sannsynlig også omfatte Joint Nordic, Erasmus Mundus og andre fellesprogram.

Denne avgjørelsen er tatt på bakgrunn av regjeringens innreiserestriksjoner og de praktiske og økonomiske forholdene knyttet til visum, bolig og transport. Selv om innreiserestriksjonene skulle bli endret, vil det i praksis ikke være mulig for mange internasjonale studenter å møte i Norge på kort varsel, skriver NTNU.

Så langt situasjonen tillater det, planlegges det fysisk oppmøte i januar 2021.

Studenter som kommer utenfra EU har fått beskjed om å avvente å overføre penger til NTNUs depositumskonto og å søke visum. Studentene skal også avvente å søke bolig for vårsemesteret. Studentene vil få nærmere beskjed i løpet av høsten om når de kan starte med de ulike prosessene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.