Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.
NTNU enda større, med flere studenter, emner og flere eksamensavviklinger, og dermed også flere hensyn å ta, skriver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU enda større, med flere studenter, emner og flere eksamensavviklinger, og dermed også flere hensyn å ta, skriver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var mye som var mulig før, og det er mye som er mulig nå. I 2016/2017 inngikk vi en fusjon som gjorde NTNU enda større, med flere studenter, emner og flere eksamensavviklinger, og dermed også flere hensyn å ta. Og hensyn prøver vi å ta etter beste evne.

Les Andresens innlegg her

Kontens datoer fastsettes i underkant av en uke etter oppmeldingsfristen for studentene, 9. juli. Da har Avdeling for studieadministrasjon seks dager på å klargjøre datoene for utsatt eksamen til 450 emner. Det er ikke mye tid, men vi klarer det. Det skyldes først og fremst at en del ansatte i administrasjonen venter med å ta ut ferie til planleggingen av konten er ferdig. Den resterende delen sørger for å være tilbake til avvikling av konten som hvert år går i uke 32 og 33.

I år er konten også satt til uke 34. Dette skyldes at enkelte emner dessverre ikke kunne avholdes i perioden mars-mai, grunnet koronaviruset. Vi (NTNU) har dermed fått et lite etterslep med eksamener som må tas i løpet av konten. Når det gjelder størrelsen på emner, så er emner med mange kandidater plassert utover hele konteperioden.

Hvorfor er oppmeldingsfristen så sent som 9. juli? Dette er fordi NTNU må få tid til å fullføre sensur av vårens eksamener før studentene kan melde seg til kont. Teller man uker til tilbake til hovedperiodens slutt (i vår: lørdag 6. juni), ser man at oppmeldingsfristen så vidt er innenfor den gitte rammen med tidsfrister for tilbakemelding til studentene. Ofte melder studentene seg til flere kontinuasjonseksamener og da er det administrasjonens oppgave å sikre kollisjonsfrihet så langt det er mulig. Dette er ikke mulig å gjøre før sensur fra både høst- og vårsemesteret er ferdigstilt.

Ta gjerne direkte kontakt med oss via e-post eller telefon for denne type spørsmål. Det er en enklere og langt bedre måte å kommunisere på.

Med vennlig hilsen

Anette Lindi,
Rådgiver ved eksamenskontoret,
Avdeling for studieadministrasjon
NTNU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.