Korona:

Dette skjer på NTNUs forlatte campuser

BILDESERIE: En vandring på NTNUs campuser er nærmest som å komme til Tsjernobyl, men etter litt leting fant vi flere NTNU-ansatte på jobb.
NTNU Grafisk senter holder driften i gang i produksjonshallen på Dragvoll, mens designerne er sendt hjem. - For oss er det ikke mulig å få produsert noe fra hjemmekontor. Vi har store maskiner og trykker materiell som må ut, sier leder Line Tørum Amdam. En av dem som er på jobb er Beate Wuttudal. Her er hun i gang med å trykke en doktorgradsavhandling.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU Grafisk senter holder driften i gang i produksjonshallen på Dragvoll, mens designerne er sendt hjem. - For oss er det ikke mulig å få produsert noe fra hjemmekontor. Vi har store maskiner og trykker materiell som må ut, sier leder Line Tørum Amdam. En av dem som er på jobb er Beate Wuttudal. Her er hun i gang med å trykke en doktorgradsavhandling.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg har fått beskjed fra sjefen om å følge med på webinar og å sette meg bedre inn i nettbasert undervisning for å kunne hjelpe til fremover, sier Tor Barstad ved Seksjon for IT-brukerstøtte  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Jeg har fått beskjed fra sjefen om å følge med på webinar og å sette meg bedre inn i nettbasert undervisning for å kunne hjelpe til fremover, sier Tor Barstad ved Seksjon for IT-brukerstøtte  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Dag Moen jobber med byggsikring og går rundt for å låse dører og å stenge ned arealer på Dragvoll. - Det er veldig lite folk her nå. I går var det veldig hektisk da mange skulle hjem og ha med seg utstyr, forteller han. 

Dag Moen jobber med byggsikring og går rundt for å låse dører og å stenge ned arealer på Dragvoll. - Det er veldig lite folk her nå. I går var det veldig hektisk da mange skulle hjem og ha med seg utstyr, forteller han. 

Rådgiver Geir Tvedt og studieveileder Torun Hegre i administrasjonen for Institutt for sosialantropologi og Institutt for geografi deltok i krisemøte for å planlegge ukene fremover fredag formiddag. Etter det var det rett til hjemmekontor med nye webkamera i sekken.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Rådgiver Geir Tvedt og studieveileder Torun Hegre i administrasjonen for Institutt for sosialantropologi og Institutt for geografi deltok i krisemøte for å planlegge ukene fremover fredag formiddag. Etter det var det rett til hjemmekontor med nye webkamera i sekken.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var ikke en eneste student å se da UA besøkte Dragvoll.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det var ikke en eneste student å se da UA besøkte Dragvoll.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Som de aller fleste andre steder var kantina på Dragvoll folketom.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Som de aller fleste andre steder var kantina på Dragvoll folketom.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Akademika var et få steder som holdt åpent på Dragvoll fredag.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Akademika var et få steder som holdt åpent på Dragvoll fredag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Sjelden har det vært så lite kamp om plassene på lesesalene. Naturlig nok siden studenter ikke skal oppholde seg på campus, og ingen trosset forbudet da UA var til stede.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Sjelden har det vært så lite kamp om plassene på lesesalene. Naturlig nok siden studenter ikke skal oppholde seg på campus, og ingen trosset forbudet da UA var til stede.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Sit har stengt ned de fleste av sine tilbud, men Rápido-kiosken på Dragvoll holder åpent.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Sit har stengt ned de fleste av sine tilbud, men Rápido-kiosken på Dragvoll holder åpent.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Om noen studenter skulle trosse forbudet mot å oppholde seg på campus får de klar beskjed ved inngangen til toalettene på Dragvoll.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Om noen studenter skulle trosse forbudet mot å oppholde seg på campus får de klar beskjed ved inngangen til toalettene på Dragvoll.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

På de aller fleste dører og inngangspartier er det informasjon om stengingen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

På de aller fleste dører og inngangspartier er det informasjon om stengingen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Folketomt, også på NTNU Handelshøyskolen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Folketomt, også på NTNU Handelshøyskolen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Sits kantiner og kaffebarer stengte torsdag ettermiddag. Fredag var de ansatte i full sving med å ta vare på den maten som kan spares og å kaste det med kort utløpsdato.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Sits kantiner og kaffebarer stengte torsdag ettermiddag. Fredag var de ansatte i full sving med å ta vare på den maten som kan spares og å kaste det med kort utløpsdato.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

«Stripa» på Gløshaugen er som regel full av liv, men ikke en sjel var å se fredag formiddag.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

«Stripa» på Gløshaugen er som regel full av liv, men ikke en sjel var å se fredag formiddag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Hovedbygningen er forlatt. Snøfallet uten et eneste fotspor på trappa til hovedinngangen vitner om et folketomt NTNU.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Hovedbygningen er forlatt. Snøfallet uten et eneste fotspor på trappa til hovedinngangen vitner om et folketomt NTNU.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 15

Som følge av koronaviruset skal ikke studenter oppholde seg på campus og ansatte oppfordres sterkt til å velge hjemmekontor.

Fellesarealene på Gløshaugen og Dragvoll og NTNU Handelshøyskolen er helt tomme når UA er på vandring fredag. Det gjelder de aller fleste kontorer også. Bak noen få stengte dører er det gjemmekontor der stemmer kan høres og en ansatt som ikke ville avbildes er på vei ut av Handelshøyskolen med en pc-skjerm i hendene for å rigge opp hjemmekontor.

Krisemøte og nytt webkamera

Inne på lokalene til Institutt for sosialantropologi og Institutt for geografi på Dragvoll sitter en liten gruppe administrativt ansatte som har hatt krisemøte om hvordan de skal løse situasjonen med stengt campus de kommende ukene.

Rådgiver Geir Tvedt er blant dem, og har sikret seg et nytt webkamera for å kunne delta på møter fra hjemmekontoret fremover.

Nede i fellesarealene har en ansatt dukket opp. Dag Moen jobber med byggsikring og går rundt for å låse dører og å stenge ned arealer.

- Det er veldig lite folk her nå. I går var det veldig hektisk da mange skulle hjem og ha med seg utstyr, forteller han.

Webkurs i nettbasert undervisning

Én av dem som fortsatt sitter på kontoret er Tor Barstad ved Seksjon for IT-brukerstøtte. Når UA banker på døra er han midt i et webinar om nettbasert undervisning.

- Jeg har fått beskjed fra sjefen om å følge med på kurset og å sette meg bedre inn i nettbasert undervisning for å kunne hjelpe til fremover, sier han.

Ikke mulig å produsere hjemmefra

På et nærmest folketomt Dragvoll er det overraskende når en ny person kommer inn døra mot Barstads kontor. Leder Line Tørum Amdam ved NTNU Grafisk senter er også overrasket over at det er noen til stede og at hun får hentet den nye datamaskinen sin. Ikke langt unna er hennes avdeling om ikke i full, så iallfall i halv sving med produksjon av grafisk materiell.

- For oss er det ikke mulig å få produsert noe fra hjemmekontor. Vi har store maskiner og trykker materiell som må ut. Blant annet trykker vi doktorgradsavhandlinger som må leveres i tide. Mange av de ansatte sitter hjemme med designarbeid, men vi må ha folk i produksjonshallen. Det er greit å holde hjulene i gang med det som kan gjøres, sier hun.

Les alle UAs saker om koronaviruset her.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.

Koronamedisin kan være klar i sommer

Forskningssjefen som leder den globale koronastudien, har tro på at effektive legemidler mot koronaviruset kan være på plass til sommeren.

Ingen undervisning på campus før til høsten

All undervisning ved NTNU skal foregå digitalt ut vårsemesteret.

– Jeg må endre masteroppgaven min helt

Koronaviruset gjør at masterstudentene ved NTNU må nøye seg med datainnsamling fra hjemmekontor. For Sara Thoreby og resten av studentene ved sosialantropologi er det lettere sagt enn gjort.