Oppfordrer studenter til å bli værende der de er

Landets høgskoler og universiteter stenges. Kommuneoverlegen i Tynset frykter nå stor reisevirksomhet blant studentene og oppfordrer dem til å bli der de er.
NTNUs campuser er tomme for studenter og ansatte. Bare nøkkelpersonell skal være fysisk på campus. (arkivbilde) 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

NTNUs campuser er tomme for studenter og ansatte. Bare nøkkelpersonell skal være fysisk på campus. (arkivbilde)  Foto: Sølvi W. Normannsen

Artikkelen er oppdatert fredag 16:10

Helsedirektøren ber folk om ikke å dra på hytta.

– Studenter og elever som nå har fått fri, bør oppholde seg der de er. Regjeringens beslutning torsdag om å stenge landets høgskoler og universiteter virker være svært lite gjennomtenkt slik den er nå, sier kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad i Tynset til Arbeidets Rett.

Det finnes cirka nærmere nesten 300.000 studenter i høyere utdanning bosatt i Norge, ifølge tall fra SSB.

Nå frykter Bjørnstad at regjeringens beslutning vil utløse betydelig reisevirksomhet for studenter som vil reise hjem.

– Beslutningen vil sette store befolkningsgrupper som er smitteeksponert i bevegelse, og det er svært uheldig, mener han.

Han legger til at noe av det viktigste med smittevernarbeid er at folk ikke flytter på seg. Kommuneoverlegen mener at regjeringen bør innføre langt strengere reiserestriksjoner også innad i Norge.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier fredag ettermiddag at folk nå ikke bør dra på hytta eller til lokalsamfunn langt unna.

- Det å utsette flere små lokalsamfunn for smitte, er uheldig, sier han til VG.

For også hyttefolket kan bli syke.

- Vi må huske på at mange av disse småsamfunnene som folk reiser til på hytta, har færre ansatte i helsetjenesten, sier han til avisa.

Mange hyttekommuner har bedt hyttegjester om å bli hjemme i helga.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.