MDG vil gi permitterte studenter lønn fra Lånekassen

Studenter som har blitt permittert fra deltidsjobb, må få kompensert lønnen fullt ut fra Lånekassen i minst 20 dager, mener MDG.
Illustrasjonbilde av NTNU-studenter. Hvis MDG får det som de vil, skal studentene få full lønn i minst 20 dager. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Illustrasjonbilde av NTNU-studenter. Hvis MDG får det som de vil, skal studentene få full lønn i minst 20 dager.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTB:– Studenter som har blitt permittert nå, har ikke rett på dagpenger, selv om deltidsjobben kan være en betydelig del av inntekten deres og langt over minstekravet for å ha rett til dagpenger. Ni av ti studenter jobber ved siden av studiene, mange av disse har også barn å forsørge, påpeker MDGs stortingsrepresentant Une Bastholm.

Hun mener regjeringen har sviktet når disse ikke blir kompensert på lik linje med andre arbeidstakere. Regjeringen kommer med nye krisetiltak fredag, og MDG har ytterligere fire krav, blant annet å gi én milliard kroner til kollektivtransporten, slik at ikke tilbudet blir kuttet når samfunnet kommer i gang igjen.

Dessuten vil MDG at faste kostnader som strøm og husleie må dekkes for bedrifter som nå er pålagt å holde stengt. Det gjelder blant andre frisører, fysioterapeuter og hudpleiere. 

Partiet vil også at ansatte i oppstartsbedrifter skal få fortsette å gjøre en jobb for selskapet, samtidig som de er permittert og mottar dagpenger.

Regjeringen skal også komme med en konkret plan for å redusere den laveste momssatsen, den såkalte «moromomsen» på 12 prosent til 8 prosent. Stortinget mener dette må gis tilbakevirkende kraft fra starten av året, og MDG mener dette kan løses ved å refundere en tredel av momsregningen fra 1. januar og fram til datoen da ny momssats trer i kraft.

(©NTB)

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.