Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.
Åpner opp. Regjeringen åpner for at enkelte studentgrupper og noen ansatte kan få vende tilbake til campus. 
        
            (Foto: Sljermdump fra pressekonferanse tirsdag.)

Åpner opp. Regjeringen åpner for at enkelte studentgrupper og noen ansatte kan få vende tilbake til campus.  Foto: Sljermdump fra pressekonferanse tirsdag.

Studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger som er helt i sluttfasen av sine studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet, kan få komme tilbake til universiteter, høgskoler og fagskoler fra 27. april.  De må følge de samme reglene om avstand som i arbeidslivet, og jobbe hjemmefra når det er mulig, skriver regjeringen i en pressemelding.

All undervisning ved NTNU skal uansett foregå digitalt ut vårsemesteret, har rektor Anne Borg tidligere gjort klart.

Som UA har skrevet, opplever masterstudenter som er avhengig av labforsøk for å få oppgavene ferdige, store problemer i og med stenging av campus. Det er foreløpig ikke klart hvilke følger regjeringens vedtak i dag eventuelt vil få for NTNU- studenter.

- NTNU vil forholde seg til det regjeringen sier. Hvem dette eventuelt vil gjelde og hvordan det åpnes, vil vi komme tilbake til over påske, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i en SMS til UA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.