Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.
Åpner opp. Regjeringen åpner for at enkelte studentgrupper og noen ansatte kan få vende tilbake til campus. 
        
            (Foto: Sljermdump fra pressekonferanse tirsdag.)

Åpner opp. Regjeringen åpner for at enkelte studentgrupper og noen ansatte kan få vende tilbake til campus.  Foto: Sljermdump fra pressekonferanse tirsdag.

Studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger som er helt i sluttfasen av sine studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet, kan få komme tilbake til universiteter, høgskoler og fagskoler fra 27. april.  De må følge de samme reglene om avstand som i arbeidslivet, og jobbe hjemmefra når det er mulig, skriver regjeringen i en pressemelding.

All undervisning ved NTNU skal uansett foregå digitalt ut vårsemesteret, har rektor Anne Borg tidligere gjort klart.

Som UA har skrevet, opplever masterstudenter som er avhengig av labforsøk for å få oppgavene ferdige, store problemer i og med stenging av campus. Det er foreløpig ikke klart hvilke følger regjeringens vedtak i dag eventuelt vil få for NTNU- studenter.

- NTNU vil forholde seg til det regjeringen sier. Hvem dette eventuelt vil gjelde og hvordan det åpnes, vil vi komme tilbake til over påske, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i en SMS til UA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA mener:

Dekantilsettinger: Utvalget av kandidater er for skrint

Prosessen med å ansette prorektorer er avsluttet. Snart skjer tilsetting av NTNUs dekaner. Sikrer dagens ordning at man får et godt nok utvalg av kandidater? Tja.

Gjesteskribenten:

Jeg valgte å si nei til cellegift

Mitt såkalte valg var jo ikke noe som ble gitt meg. Det oppsto fordi jeg stilte spørsmål.

- Hvorfor er det viktig å diskutere medvirkning?

- Debatten om medvirkning kommer aldri opp ved utenlandske universiteter. Hvorfor er den så viktig i Norge? spurte eksternt styremedlem Maria Strømme.

PST: Kina og Russland spionerer på norsk oljeteknologi

PST mener russiske, kinesiske og andre lands etterretningsorganisasjoner henter informasjon om den Norske oljesektoren.