Studie av mulig koronamedisin trekkes tilbake

En forskningsstudie som tydet på at malariamedisinen hydroksyklorokin kunne øke dødsrisikoen for koronapasienter, trekkes tilbake.
Forskere i flere land har jobbet med å teste ut om hydroksyklorokin hjelper mot covid-19. Testingen ble midlertidig stanset. Nå anbefaler WHO at forsøkene gjenopptas. 

Forskere i flere land har jobbet med å teste ut om hydroksyklorokin hjelper mot covid-19. Testingen ble midlertidig stanset. Nå anbefaler WHO at forsøkene gjenopptas. 

Tre av de fire forfatterne bak studien stilte seg torsdag bak beslutningen.

Tidligere denne uken ble det kjent at forskningsstudien, som ble publisert i det prestisjefylte tidsskriftet The Lancet, skulle granskes. Årsaken er at det er oppdaget potensielle problemer ved en medisinsk database som ble brukt av forskerne.

De undersøkte effekten av malariamedisinene hydroksyklorokin og klorokin på koronapasienter. Konklusjonen var at medikamentene ikke hadde positiv effekt, og at de tvert imot kunne være farlige.

Studien førte til at WHO for en periode stanset forsøk for å finne ut om hydroksyklorokin hjelper mot covid-19. Forskere i flere land har jobbet med å teste medisinen, og også ved Oslo universitetssykehus ble utprøvingen stanset.

Onsdag anbefalte imidlertid WHO at forsøkene kan gjenopptas. Det er konklusjonen etter at en ekspertkomité har undersøkt saken.

Hydroksyklorokin fikk mye oppmerksomhet etter at USAs president Donald Trump sa han hadde tro på medisinen og at han tok den selv for å unngå å bli syk. Trump fikk kritikk siden det foreløpig ikke finnes god dokumentasjon på at medikamentet hjelper mot covid-19.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.