Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.
Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk er så langt det eneste som har innført ekstra koronatiltak utover retningslinjene fra NTNU og myndighetene. 
        
            (Foto: Børge Sandnes)

Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk er så langt det eneste som har innført ekstra koronatiltak utover retningslinjene fra NTNU og myndighetene.  Foto: Børge Sandnes

- Vi følger de sentrale bestemmelene, og har tillit til den jobben som gjøres sentralt. Som dekan er jeg både informert om og involvert i arbeidet, sier Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Torsdag kom nyheten om at Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk under et ledermøte tidligere i uken hadde bestemt at alle ansatte som har vært i utlandet må være hjemme i ti dager før de får møte på jobb.

LES OGSÅ: NTNU-fakultet innfører innreisekarantene

Dekan Ingrid Schjølberg ved fakultetet fortalte at de tok avgjørelsen for at ansatte skulle føle seg trygge på jobb, og for at det skulle gjelde de samme reglene over hele fakultetet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Følger myndighetenes retningslinjer

Fredag har Universitetsavisa tatt kontakt med de øvrige dekanene ved NTNU for å høre om de har vurdert tiltak utover de sentrale retningslinjene som er gitt.

- Vi forholder oss til myndighetenes regler, sier Björn Gustafsson, dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Men for dem er myndighetenes regler noe strengere enn det er for resten av NTNU. De som holder til på Øya og St.Olavs er nemlig forpliktet til å følge helsetjenestens regelverk.

- De som jobber nært på helsetjenesten, og de som skal i praksis, må ha hjemmekontor eller studere hjemmefra i ti dager etter at de har kommet fra utlandet, uavhengig av om de kommer fra et rødt land eller ikke, sier dekanen.

Også ved de øvrige fakultetene ved NTNU opplyser dekanene at de ikke har planer om noen egne regler.

Grønt ble gult

Tirsdag varslet regjeringen at alle grønne land ble gule - og med det fikk status som land en ikke bør dra til med mindre det er høyst nødvendig, uten at det utløser karanteneplikt. Samtidig ble karanteneplikten på ti dager opprettholdt for røde land.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jobb utenfor UH-sektoren gir større trivsel

Ansatte med doktorgrad som arbeider i private og offentlige bedrifter er mer fornøyde enn dem som arbeider ved et universitet eller en høyskole.

Genusdoktrinen:

Hevder kjønnsforskere vil overstyre universitetene i Sverige

I en fersk bok hevdes det at svenske myndigheter driver fram en kjønnskamp ved universitetene.

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.