Har allerede utbetalt nesten 200 millioner i strømstipend

Etter lånekassen åpnet for å søke på strømstipend fredag har 72 000 studenter søkt på strømstipendet på 3000 kroner.

Lånekassen skal fortsatt dele ut mer til studenter som trenger hjelp med å betale strømmen.
Publisert

Fredag startet Lånekassen å sende ut beskjed til studenter som bor borte, og som betaler strømutgifter dette semesteret, kan søke om strømstipend. Stipendet er en engangsutbetaling på 3 000 kroner.

Stipendet kommer i tillegg til regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser, som alle norske husholdninger får.

- 220 000 studenter har fått epost fra oss om at de nå kan søke om strømstipendet. 72 000 har søkt hittil, og vi har betalt ut 184 millioner kroner. Vi er opptatt av at det skal gå fort fra kundene søker om strømstipendet, til pengene er på konto. Pengene blir utbetalt i løpet et par dager etter at avtalen er signert, sier Morten Rosenkvist, administrerende direktør i Lånekassen i en pressemelding.

NSO jublet

For å ha rett til stipendet må studentene være over 18 år, borteboere, motta støtte fra Lånekassen våren 2022, og betale strømutgifter i samme periode.

I slutten av januar jublet Norsk studentorganisasjon etter strømstøtten som opprinnelig skulle delvis være lån ble gjort om til 100 prosent stipend.

- Nå kan flere puste ut og bekymre seg litt mindre for økonomien i helgen. Nå må vi få strømstøtten ut til de som trenger den, så raskt som mulig, sa leder i Norsk studentorgansisasjon Tuva Todnem Lund.