Ytring:

"Ingen sterk lærerutdanning uten et sterkt SVT-fakultet"

Vi fikk til mye på få år, fordi vi hadde en ledelse som skjønte den strategiske viktigheten av lærerutdanning, skriver Per Ramberg i dette innlegget.

Skrevet av:
Per Ramberg
Leder av PLU 2005 - 2013
Leder av FUL 2005 - 2011

Dekanene ved NT, HF og IME skriver i en kronikk i UA at lærerutdanningen har vært en stor suksess ved NTNU de senere år. Det er jeg helt enig i.

I perioden 2005 - 2013 økte vi antall lærerstudenter fra 225 til 555, vi fikk på plass treårig yrkesfaglærerutdanning, flere masterprogram rettet mot lærere, NTNU KOMPiS med ansvar for videreutdanning av lærere, den nasjonale Rektorskolen, et eget PH-D-program for lærerutdanning, ansvar for den nasjonale forskerskolen for lærerutdanning med flere enn 160 PhD-studenter, faglig ansvar for koordineringen av den nasjonale satsningen på ungdomsskolen med ca 1250 deltakende ungdomsskoler mm.

Årsaken til at vi fikk til alt dette på noen få år, var at vi hadde et fakultet med en ledelse som skjønte den strategiske viktigheten av lærerutdanning, og som var villig til å satse på lærerutdanning. FUL og PLU ville aldri ha maktet å få på plass alt dette uten et sterkt SVT som prioriterte lærerutdanning i denne perioden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.