Ytring:

Hvorfor er det umulig å bestemme datoer for konten før 15. juli? Det var jo mulig før i tida.

Førsteamanuensis Trond Andresen mener at NTNUs system for kontinuasjonseksamen skaper vanskeligheter for ferieplanlegginga.
Trond Andresen er oppgitt over NTNUs systemer for kontinuasjonseksamener. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Trond Andresen er oppgitt over NTNUs systemer for kontinuasjonseksamener.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

For en del år siden laget NTNUs administrasjon et system hvor faglærer og studenter først fikk vite dato for kontinuasjonseksamen så seint som 15. juli, mens man før den tid hadde fått eksamensdatoen tidligere. Denne innstramminga gjør ferieplanlegging vanskelig. Og at man ofte må jobbe med forberedelser i ferien. Administrasjonen er klar over dette.
 

Førstamanuensis ved Institutt for teknisk kybernetikk, Trond Andresen. 

Førstamanuensis ved Institutt for teknisk kybernetikk, Trond Andresen. I dag (15. juli) er datoen for mitt emne kunngjort. Siden dette er et emne med mange studenter og derfor også ganske mange som må ta "konten", blir det skriftlig eksamen, som må lages i forveien. Administrasjonen har greid å plassere den til 4. august! Jeg hadde - på grunnlag av mange års erfaring - regna med at den som vanlig havna rundt 8. til 11. august.

Kan noen der oppe i systemet forklare meg hvorfor:

- man ikke kan legge de store emnene til datoer litt seinere i august? Mindre emner vil jo vanligvis bli gjennomført muntlig, og der har faglærere fleksibilitet både med dato og forberedelser. Har dere overhodet tenkt på dette poenget?

- hvorfor det er umulig å bestemme datoer for konten før 15. juli? Det var jo mulig før i tida?
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

20 internasjonale studenter til NTNU i november

Seksjonssjef Anja Linge Valberg mener smittevernhensynene er godt ivaretatt.

Ytring:

Ingen er forskåna fra korona

Koronapandemien har gitt mye lærdom. Her er syv ting jeg vil ta med meg på vegen videre.

Gjesteskribenten:

At hjemmeeksamen ble planlagt i siste liten, burde vært unødvendig

Det er helt uforståelig for meg at man ikke tidligere har sett at det ville være umulig å gjennomføre eksamen akkurat som i årene før covid-19.

Asheim vil ha litt mindre Brisbane og litt mer Bayern for norske studenter

Regjeringen mener det er for tilfeldig hvor norske studenter reiser på utveksling. De vil bruke Lånekassen til å lokke studenter til attraktive land.