Sit åpne for å kjøpe opp bygårder på Møllenberg

- Når hele bygårder legges ut vurderer vi det, sier Sit-direktøren. Så langt har de én bygård med 16 leiligheter i området som av enkelte omtales som Trondheims Aya Napa.

Samskipnadsdirektør Audhild Kvam mener det er viktig at de tar sin del av ansvaret som gårdeiere på Møllenberg.
Publisert Sist oppdatert

- Møllenberg er et område det kan være aktuelt for oss å bli større i. Når hele bygårder legges ut for salg vurderer vi om det er noe vi kan kjøpe innenfor kostnadsrammene, og om vi kan utvikle de til gode studentboliger, sier Audhild Kvam, direktør i Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit).

Samskipnaden eier i dag en bygård i Nedre Møllenbereggate med 16 leiligheter som leies ut til studenter. I tillegg har de også gamle Trondheim Vandrerhjem i utkanten av Møllenberg som i dag går under navnet Rosenborg Studentby. Kvam forteller at de har anledning til å benytte seg av kommunens forkjøpsrett når hele bygårder legges ut.

- Viktig at vi tar ansvar

Under tirsdagens formannskapsmøte fortalte kommunedirektør Morten Wolden at det under møtene kommunen har hatt med blant andre samskipnaden hadde kommet innspill til hvordan det kan tilrettelegges for at samskipnaden skal ha en tilstedeværelse i området.

Møtene er et resultat av stadige oppslag om feststøy - både fra studenter og andre unge voksne - i området. Den samme kommunedirektøren har omtalt det som skjer på Møllenberg nattestid som Aya Napa-tilstander (ekstern lenke).

Kvam forteller at den tilstedeværelsen det snakkes om vil være i kraft av Sit som gårdeier.

- Vi mener det er viktig at vi tar vår del av ansvaret for å skape en god dialog mellom oss gårdeiere, studentene og andre som bor i området. Vi vil ta initiativ til at vi sammen kan komme frem til tiltak som kan gjøre naboskapet bedre. I dette arbeidet vil både vi som jobber i Sit, studenter, Study Trondheim og vår egen Sit Labs bidra.

Study Trondheim er en samarbeidsarena mellom studentene, utdanningsinstitusjonene, studentsamskipnaden (Sit), kommunen, fylkeskommunen og næringslivet. Sit Labs er en enhet som «støtter og bidrar i utviklingen av studentdrevne prosjekter med fokus på sosialt entreprenørskap og studentinnovasjon».

- Det jeg tror er viktig, og som fungerer for oss, er at det er representanter for oss til stede både på dagtid og på kveldstid. Når de Sit-ansatte går for dagen tar vektertjenesten over, og vi har også en vakttelefon hvor folk kan ringe dersom de synes det er ubehagelig å banke på til naboen når det er mye bråk, forteller Kvam.

Tar praten dagen derpå

I tillegg har de bomiljøarbeidere som tar en prat med eventuelle festglade studenter dagen derpå.

- Det er ikke alltid folk er snakkende til klokken to på natten, men folk synes sjeldent det er ålreit å bli konfrontert dagen derpå. Så vi tar en prat med dem for å finne ut hvordan en kan unngå at lignende situasjoner skjer i fremtiden. Dette er erfaringer vi gjerne deler med de andre gårdeierne på Møllenberg, sier Kvam.

- Det handler om å lære av hverandre hva som fungerer.

Foreløpig har det ikke kommet noe konkret ut av disse samtalene mellom de forskjellige gårdeierne, men Kvam skisserer for eksempel en bedre koordinering om vekterordning som en mulig løsning.

- Vi har jo vår vektertjeneste, og det er klart at hvis andre også bruker samme type tjeneste, kan dette koordinere. For vaktselskapet vil det jo være gunstig med flere aktører i samme område.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.