IDI åpner datamuseum

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap skapt sitt eget datamuseum. Torsdag 10. mai er det offisiell åpning av samlingen som består av datahistoriske gjenstander instituttet sitter på. Utstillingen er bygget opp gjennom de siste årene, parallellt med arbeidet som historiker Ola Nordal har gjort i boken "Verktøy og vitenskap - Datahistorien ved NTNU".

Lokalene til det nye datamuseet er i kjelleren på IT-Syd på Gløshaugen, tidligere Almenfysikk. Samlingen åpnes klokken 13:00. Sjefingeniør Anders Christensen ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til mingling, snacks og omvisning. Utstillingen vil fremover være åpen etter avtale.

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum. 
        
            (Foto: Ola Nordal)

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum.  Foto: Ola Nordal

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.

Valgt rektor:

Tjora kritiserer styreleders håndtering

Styremedlem Aksel Tjora kritiserer styreleders håndtering av forslaget om å debattere valgt rektor ved NTNU.

299 personer melder om seksuell trakassering

Den nasjonale kartleggingen av mobbing og trakassering i akademia viser at 299 personer oppgir å ha blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tolv månedene. 18 personer oppgir å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Undersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner

Økonomiske problemer preger i stor grad studentenes hverdag. Én av tre studenter føler at det går utover skolearbeidet, ifølge en ny undersøkelse.