IDI åpner datamuseum

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap skapt sitt eget datamuseum. Torsdag 10. mai er det offisiell åpning av samlingen som består av datahistoriske gjenstander instituttet sitter på. Utstillingen er bygget opp gjennom de siste årene, parallellt med arbeidet som historiker Ola Nordal har gjort i boken "Verktøy og vitenskap - Datahistorien ved NTNU".

Lokalene til det nye datamuseet er i kjelleren på IT-Syd på Gløshaugen, tidligere Almenfysikk. Samlingen åpnes klokken 13:00. Sjefingeniør Anders Christensen ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til mingling, snacks og omvisning. Utstillingen vil fremover være åpen etter avtale.

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum. 
        
            (Foto: Ola Nordal)

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum.  Foto: Ola Nordal

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.

Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.