IDI åpner datamuseum

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap skapt sitt eget datamuseum. Torsdag 10. mai er det offisiell åpning av samlingen som består av datahistoriske gjenstander instituttet sitter på. Utstillingen er bygget opp gjennom de siste årene, parallellt med arbeidet som historiker Ola Nordal har gjort i boken "Verktøy og vitenskap - Datahistorien ved NTNU".

Lokalene til det nye datamuseet er i kjelleren på IT-Syd på Gløshaugen, tidligere Almenfysikk. Samlingen åpnes klokken 13:00. Sjefingeniør Anders Christensen ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til mingling, snacks og omvisning. Utstillingen vil fremover være åpen etter avtale.

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum. 
        
            (Foto: Ola Nordal)

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum.  Foto: Ola Nordal

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Rekordmange millioner til innovasjon i offentlig sektor

Kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter skal samarbeide med forskere om å løse samfunnsutfordringer.

Finsk pris til «Jenter og teknologi»

- Anerkjennelsen fra Finland motiverer oss enormt i vårt arbeid med å øke mangfoldet av teknologisk kompetanse, sier Karoline Løvall i samarbeidsprosjektet Jenter og teknologi.

Dagsprogram mandag

Dagen starter med nanoteknologi og rent vann. Siden kommer Stephen Fry og Erik Solheim.