IDI åpner datamuseum

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap skapt sitt eget datamuseum. Torsdag 10. mai er det offisiell åpning av samlingen som består av datahistoriske gjenstander instituttet sitter på. Utstillingen er bygget opp gjennom de siste årene, parallellt med arbeidet som historiker Ola Nordal har gjort i boken "Verktøy og vitenskap - Datahistorien ved NTNU".

Lokalene til det nye datamuseet er i kjelleren på IT-Syd på Gløshaugen, tidligere Almenfysikk. Samlingen åpnes klokken 13:00. Sjefingeniør Anders Christensen ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til mingling, snacks og omvisning. Utstillingen vil fremover være åpen etter avtale.

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum. 
        
            (Foto: Ola Nordal)

Klenodium. Texas Instruments Silent 700 med akustisk modem. Dette var den første terminalen som ble tatt i bruk ved NTNUs Institutt for databehandlings datalaboratorium - i 1973. Nå har den havnet i IDIs nye datamuseum.  Foto: Ola Nordal

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.