Innertier for Kahoot

NTNU-professor Alf Inge Wang ble i går tildelt Teknologibragden. Wang er Norges eneste professor i spillteknologi.
Alf Inge Wang er Norges eneste professor i spillteknologi og jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU. 
        
            (Foto: NTNU/Kai T. Dragland)

Alf Inge Wang er Norges eneste professor i spillteknologi og jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU.  Foto: NTNU/Kai T. Dragland

Prisen får han for arbeidet med spillbasert læring, og særlig for arbeidet med læringsspillet Kahoot!.

Wang jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU, men er for tida bosatt i USA.

Det er Teknisk Ukeblad som deler ut Teknologibragden, og de sier følgende om prisen:

«Årets teknologibragd skal representere en god ingeniørmessig løsning, prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge, sluttført innen utgangen av 2013.»

Prisvinneren var overrasket og glad:

- Jeg trodde knapt det var sant da jeg ble nominert før nyttår. Det er spennende at juryen har satset på noe som er litt annerledes denne gangen, sier Alf Inge Wang til Teknisk Ukeblad.

Kahoot er skapt for å skape engasjement og læring i klasserommet. Det er lagt opp som et kunnskapsspill på TV, der læreren leder elevene gjennom en rekke spørsmål og alternativer som viser på storskjerm. Elevene bruker bærbar PC, mobiltelefoner og lignende for å svare.

Læringsspillet har i dag nesten 400 000 brukere og brukes i over 100 land.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.