Se Saks-debatten her

Hvem bør slå seg sammen med hvem og hvilke konsekvenser vil dette få? Rektorene for HiST og NTNU, samt Forskerforbundets leder møttes til UA-debatt mandag kveld.
Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa. 

Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa. 

UH-sektoren står overfor potensielt store endringer der et mulig scenario er sammenslåing av NTNU, Hist og andre institusjoner.

Universitetsavisa inviterte til debattmøte der blant annet NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet kom.

Se opptak av debatten her:

Debatten ble holdt i kantina i Realfagsbygget på Gløshaugen mandag kveld.

Leder i Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, var én av de rundt 45 fremmøtte. Hun spurte panelet om størst egentlig er best for studentene.

- Trondheim har et varemerke som studentby. Jeg tror ikke dette blir svekket av et større universitet. Vi får blant annet en gevinstmulighet med mer fleksibilitet på arealer, svarte Klungland.

Campusprosessen på NTNU ble også tema.

- Campusløsningen er en kompleks sak. Styret ønsker samling. Jeg tror det er fornuftig uansett hvordan vi organiserer oss, at vi ser på det totale riggingen av Trondheim som studieby, sa Bovim.

Det ble uttrykt bekymring fra salen om hva som ville skje med publiseringspoeng ved en eventuell fusjon mellom NTNU og HiST.

- Vi har sett noen paradokser de senere år der høgskoler som drømmer om høyere status har satset på å få opp publiseringspoeng. Jeg synes vi ser tegn nå på at man er mer opptatt av studiekvalitet, sa Aaslestad før Bovim fulgte opp:

De største utfordringene fremover er i utdanningsbiten med en ny generasjon i en digitalisert verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.