Røe Isaksen kommer på bursdag

Kunnskapsministeren har meldt sin ankomst på tiårsjubileet til NTNU Nanolab.
Viser vei. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen varsler egen strategi for universitetssamarbeid med BRIK-landene. Rektor Gunnar Bovim følger interessert med.
        
            (Foto: TORE OKSHOLEN)

Viser vei. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen varsler egen strategi for universitetssamarbeid med BRIK-landene. Rektor Gunnar Bovim følger interessert med. Foto: TORE OKSHOLEN

Feiringen skjer mandag 10. november, og gratulasjonstalen holdes i Britannia Hotel.  I et jubileumsintervju med UA nylig, uttalte Nanolab-sjef Kay Gastinger at «Om 10 år har vi kanskje en nobelpris».

Senere på dagen vil kunnskapsministeren møte noen som allerede har fått nobelprisen, nemlig årets vinnere i medisin.  På Kavliinstituttet på Øya, vil nobelprisvinner May-Britt Moser og andre forskere orientere statsråden og følget hans om arbeidet for å skape et verdensledende miljø.

Torbjørn Røe Isaksen skal også holde en gjesteforelesning for studenter som tar mastergrad ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST). Der skal han snakke om regjeringens visjoner for fremtidens skole. I kunngjøringen om besøket heter det at han håper på friske diskusjoner og mange innspill fra studentene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.