Fysiker vant Forsker Grand Prix

Ben David Normann fra Universitetet i Stavanger gikk lørdag helt til topps i Forsker Grand Prix med sin forskning på verdensrommet.
Ben Normann fra Universitetet i Stavanger mottar pokal og blomster fra Nadia Hasnoui som ledet finaleshowet i Tromsø. 
        
            (Foto: UiT)

Ben Normann fra Universitetet i Stavanger mottar pokal og blomster fra Nadia Hasnoui som ledet finaleshowet i Tromsø.  Foto: UiT

– Det er kjempegøy å vinne. Jeg hadde som mål å vinne den regionale finalen, men her bestemte jeg meg bare for å kose meg. Det var to som fikk bedre poengsum av juryen så jeg ble litt overrasket, men det var herlig, sier Ben David Normann ifølge en pressemelding fra Universitetet i Tromsø.

Normann forsøker gjennom sin forskning å vise at samme hvordan universet så ut da det var lite, og samme hvordan det vokste til dagens størrelse, så måtte det utvikle seg til det universet vi har i dag. Greier han det, da har han også greid å forklare hvorfor universet ser ut som det gjør.

I lørdagens dommerpanel var Anders Hanneborg (akademia) fra Forskningsrådet, programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein (mediene) og skuespiller Bernt Bjørn (scenekunst). Alle var fulle av lovord om vinneren.

– Man trenger sånne som deg til å formidle at det er gøy å løse Einsteins ligninger. I del to kom du med noe helt nytt, det er bra. Og så liker jeg at du avslørte at forskning egentlig er kvalifisert gjetning, sa Hanneborg.

Foruten heder og ære, fikk Normann også et reisegavekort på 20.000 kroner i premie. I finalen slo han Tina Louise Ringstad fra NTNU og Frida Felicia Vennerød-Diesen fra Universitetet i Oslo.

Forsker Grand Prix er en del av Forskningsdagene, som er en forskningsfestival i regi av Forskningsrådet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.