Fysiker vant Forsker Grand Prix

Ben David Normann fra Universitetet i Stavanger gikk lørdag helt til topps i Forsker Grand Prix med sin forskning på verdensrommet.
Ben Normann fra Universitetet i Stavanger mottar pokal og blomster fra Nadia Hasnoui som ledet finaleshowet i Tromsø.
(Foto: UiT)

Ben Normann fra Universitetet i Stavanger mottar pokal og blomster fra Nadia Hasnoui som ledet finaleshowet i Tromsø. Foto: UiT

– Det er kjempegøy å vinne. Jeg hadde som mål å vinne den regionale finalen, men her bestemte jeg meg bare for å kose meg. Det var to som fikk bedre poengsum av juryen så jeg ble litt overrasket, men det var herlig, sier Ben David Normann ifølge en pressemelding fra Universitetet i Tromsø.

Normann forsøker gjennom sin forskning å vise at samme hvordan universet så ut da det var lite, og samme hvordan det vokste til dagens størrelse, så måtte det utvikle seg til det universet vi har i dag. Greier han det, da har han også greid å forklare hvorfor universet ser ut som det gjør.

I lørdagens dommerpanel var Anders Hanneborg (akademia) fra Forskningsrådet, programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein (mediene) og skuespiller Bernt Bjørn (scenekunst). Alle var fulle av lovord om vinneren.

– Man trenger sånne som deg til å formidle at det er gøy å løse Einsteins ligninger. I del to kom du med noe helt nytt, det er bra. Og så liker jeg at du avslørte at forskning egentlig er kvalifisert gjetning, sa Hanneborg.

Foruten heder og ære, fikk Normann også et reisegavekort på 20.000 kroner i premie. I finalen slo han Tina Louise Ringstad fra NTNU og Frida Felicia Vennerød-Diesen fra Universitetet i Oslo.

Forsker Grand Prix er en del av Forskningsdagene, som er en forskningsfestival i regi av Forskningsrådet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Gripsrud svarer Tvedt

Terje Tvedt er ikke beskyldt for verken forskningsjuks eller forskningstyveri, skriver Jostein Gripsrud.

Gripsrud ødelegger den offentlige samtalen

Jostein Gripsrud bør umiddelbart og offisielt trekke sine ugrunnede beskyldninger tilbake, skriver Terje Tvedt.

UiO søker ny direktør:

Utvider søknadsfristen i jakten på «riktig person»

Å finne Gunn-Elin Aa. Bjørneboes etterfølger som Universitetet i Oslos universitetsdirektør tar lenger tid enn forventet.