Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.
Det kan bli dyrt å la lånte bøker hope seg opp på kontoret.
(Foto: iStockphoto)

Det kan bli dyrt å la lånte bøker hope seg opp på kontoret. Foto: iStockphoto

Professoren leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein i delstaten Nordrhein-Westfalen. Hun ble bedt om å betale en bot på 1.000 euro og 1.250 euro i gebyr. Det nektet hun, og saken ble brakt til rettsapparatet.

I retten fredag sa forsvareren at professoren anker boten fordi hun mener den er uforholdsmessig høy.

En representant for høyskolen innrømmet under høringen at boten ikke var en nøyaktig beregning av bibliotekets utgifter for den forsinkede innleveringen.

Men dommeren slo fast at bøter av dette omfanget er tillatt når hensikten er å bidra til avskrekkelse, for å sikre at andre leverer tilbake bøker tidsnok.

Retten er ventet å komme med sin konklusjon i løpet av de kommende ukene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetet i Tromsø:

Student fikk ikke medhold i retten

En sykepleiestudent i Tromsø gikk rettens vei etter å ha blitt utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie, men fikk ikke medhold i Nord-Troms tingrett.

- Jeg tror ikke folk aner hvor mye festing det er på campus

I snitt er det snaut seks fester med alkohol på NTNU hver dag. - Trondheim er studentby nummer én, og da blir det raskt sånn, sier faglederen for NTNU Vakt og service.

Medarbeidersamtalen ble tatt i Nidelva

Da sjefen gav medarbeiderne makten til å bestemme lokasjon for årets medarbeidersamtale, fikk Egil Galaaen Gjølme en spesiell idé.

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.