Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.
Det kan bli dyrt å la lånte bøker hope seg opp på kontoret.
(Foto: iStockphoto)

Det kan bli dyrt å la lånte bøker hope seg opp på kontoret. Foto: iStockphoto

Professoren leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein i delstaten Nordrhein-Westfalen. Hun ble bedt om å betale en bot på 1.000 euro og 1.250 euro i gebyr. Det nektet hun, og saken ble brakt til rettsapparatet.

I retten fredag sa forsvareren at professoren anker boten fordi hun mener den er uforholdsmessig høy.

En representant for høyskolen innrømmet under høringen at boten ikke var en nøyaktig beregning av bibliotekets utgifter for den forsinkede innleveringen.

Men dommeren slo fast at bøter av dette omfanget er tillatt når hensikten er å bidra til avskrekkelse, for å sikre at andre leverer tilbake bøker tidsnok.

Retten er ventet å komme med sin konklusjon i løpet av de kommende ukene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

GDPR og forskning:

- Dette er en forskningsvennlig reform

Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.

Nybø mener det er opp til universitetene å vurdere om det skal være lærerutdanning i distriktene

Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.