Nedkvitne anker til Høyesterett

Lagmannsretten har tolket avskjedsvedtaket feil, mener den oppsagte UiO-professoren Arnved Nedkvitne og hans advokat Vidar Strømme.

– Lagmannsretten har lurt seg unna vanskelige spørsmål, mener Nedkvitne.Anken på vei

I morgen sender hans advokat Vidar Strømme anken til Høyesterett, skriver Uniforum.

”Det fremstår som utilfredsstillende om ingen domstol skal foreta den rettstridsvurderingen som Nedkvitne mener er sakens sentrale tema, og som vil være avgjørende for avgrensningen av den akademiske frihet mot arbeidsrettslige normer.”, heter det i anken Arnved Nedkvitne og advokaten Vidar Strømme leverer i morgen.

I anken hevdes det at Lagmannsretten har vridd seg unna de vanskelige og prinsipielle spørsmålene som avskjedigelsen av Nedkvitne reiser:

– Jeg ser på det som et knep for at de skulle slippe å forholde seg til ytringene mine. Jeg tror de ville unngå det fordi dette med akademisk frihet og ytringsfrihet er såpass vanskelig å sette seg inn i, mener Nedkvitne.

Det er fremdeles uklart hvem som skal dekke omkostningene for å føre saken til Høyesterett. Hittil har Forskerforbundet betalt regningene.

I følge Uniforum kan saken komme opp innen årets utgang, om anken tas til følge.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.

Ytringsfrihet og ytringsansvar

La det ikke være noen tvil: NTNU skal kompromissløst forsvare ytringsfriheten og den akademiske friheten. Samtidig vil jeg minne om at god ytringskultur også handler om det enkeltes ytringsansvar, skriver Marit Reitan i denne ytringen.

Campusservice topper fremdeles statistikken over sykefravær

Avdeling for campusservice har fortsatt høyt sykefravær, men trenden er nedadgående.

- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.