NTNU-humanist på andreplass i FGP

Siv Gøril Brantzæg, som vant Forsker grand prix i Trondheim, nådde helt fram til andre plass i den nasjonale finalen i Bergen sist helg. Sammen med Silje Steinsbekk representerte Brantzæg NTNU i Bergen

Brandtzæg fra Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap tapte hårfint i den spennende finalen for Audun Hetland fra Universitetet i Tromsø, som har forsket på hvorfor noen personer velger å drive med ekstremsport.I finalen fikk Brandtzæg karakterene 6, 6 og 5 av dommerne, men ble likevel slått med knapp margin.

Den andre deltageren som representerte NTNU i Bergen var Silje Steinsbekk fra Psykologisk institutt. Hun gjorde også en fin opptreden, men kom ikke til finalen. I dette første "NM i formidling" deltok de beste doktorandene fra fem regionale konkurranser, i henholdsvis Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.Brantzæg skriver doktorgrad om engelske kjærlighetsromaner fra 1700-tallet. Vi snakker om datidens romantiske kiosklitteratur, sentimentale trivialromaner med kjærlighet som overskyggende tema.

- Raskt skrevet, kjapt lest, slaktet av tidens anmelderkorps, og fort glemt, som hun forklarer selv.

Så hvorfor forske på dette?

“Disse tidlige kjærlighetsromanene, og anmeldelsene, belyser noe viktig ved populærlitteraturen som kulturelt fenomen: trivialromanen går på tvers av gjeldende regler for "god" litterær smak, henvender seg til et stort publikum – men fyller en liten gruppe kritikere med harme. Min hypotese er at 1700-tallets kjærlighetsroman, på samme tid så populær og upopulær, er et av de første litterære uttrykkene som synliggjør en vesensforskjell mellom "høy" og "lav" litteratur – hierarkiske skillelinjer som fortsatt er tydelige i dagens litteraturkritikk,” skriver Brantzæg på sin hjemmeside.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»