UiO strøk på mobbetest

Universitetet i Oslo står til stryk etter at varlsingssystemet for mobbing ble testet. Flere fakulteter brød seg ikke en gang om å svare, viser den avslørende testen.

Det er Læringsmiljøutvalget ved UiO som bestemte seg for å teste varslingssystemet ved universitets åtte fakulteter. Man fikk lagd et konstuert varsel om at en student ble mobbet av en professor. Varselet ble levert både via epost og personlig ved samtlige fakulteter. Hensikten var å sjekke om systemene for varlsing faktisk fungerer.

Resultatet var at to fakultet ikke en gang svarte på varslene. ingen av epostvarslene ble besvart innen den annonserte fristen på en uke. Bare ett fakultet fulgte universitetets varslingsrutiner.

– Undersøkelsen viser store svakheter i et system som er fullstendig nødvendig at fungerer. Terskelen for å komme med en klage er høy i utgangspunktet, så dersom varslingssystemet i tillegg ikke er i orden, er det svært alvorlig, sier Stian Skaalbones, leder for Studentparlamentet ved UiO, til Universitas.

Studieavdelingen (STA) ved UiO var initiativtaker til rapporten. Studiedirektør Monica Bakken skriver i en mail til Universitas at STA har, på bakgrunn av funnene i rapporten, igangsatt et prosjekt for å videreutvikle og forbedre studentenes si-fra-systemer ved UiO.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Europaparlamentets president:

- EU taper mot Kina, USA og Japan

- EU taper mot Kina, USA og Japan. De som satser mest på forskning har de sterkeste økonomiene, slår presidenten i Europaparlamentet, Antonio Tajani, fast overfor Universitetsavisa.

Nytt forskningssenter til Trondheim:

Stor satsing for å krympe utslipp fra norsk sokkel

Sintef Energi er tildelt oppdraget fra Forskningsrådet med å opprette et nytt forskningssenter for lavutslippsteknologi i petroleumsindustrien og skal lede senteret sammen med NTNU. Tildelingen gikk til Sintef etter sterk konkurranse med Christian Michelsen Research i Bergen.

Opprettet sitt første doktorgradsprogram som universitet

På sakslisten for fredagens styremøte i Oslomet var etableringen av en doktorgrad i ingeniørvitenskap. Det er en historisk begivenhet for det ferske universitetet.

Ytring:

- Dette kjenner vi oss ikke igjen i

«Vi har opplevd den nye bemanningsplanen med teamarbeid som utelukkende positiv», skriver en gruppe ansatte ved Campusservice, som reaksjon på en reportasje i Universitetsavisa.