Forbyr niqab i auditoriet

En professor ved Universitetet i Tromsø nekter studenter å bruke heldekkende slør i sine forelesninger. Niqab og finlandshette er samme sak, mener han.

- Jeg regner bruk av nikab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og nikab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging til Nordlys.Aarsæther har i følge avisa gitt beskjed til sine nærmeste overordnede at han ikke kommer til å godta bruk av nikab i hans forelesninger. Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene, sier professoren til avisa.

Professoren har vært leder ved Institutt for planlegging og lokalsamfunnsforskning. Han er for tida medlem av sentralstyret i Senterpartiet.Aarsæther har selv møtt på problemstillingen én gang da han steppet inn som vikarlærer i en time i fjor.- Det ordnet seg i minnelighet ved at studenten tok kontakt på forhånd. Da jeg sa at jeg helst så at hun ikke brukte nikab, valgte studenten ikke å møte opp, sier Aarsæther til Nordlys.

Rektor Jarle Aarbakke sier til Nordlys at han har respekt for Nils Aarsæthers begrunnelse

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.