Maratonhelg med mikroprosessorer

De kan lage absolutt hva de vil, så lenge innretningen fungerer via minst én lav-effekts mikroprosessor. Til helgen møtes16 NTNU-studenter fordelt på seks lag til et 48 timers konkurransemaraton på Gløshaugen.

Hensikten er å vise hvem som er Gløshaugens stjerner på innvevde systemer, og det er første gang et slikt «hackaton», som det også kalles, arrangeres på NTNU. Utspringet er Erasmus Mundus masterprogrammet i Embedded Computing Systems, og evenementet har fått EMECS-thon som lokal betegnelse.

Studentkoordinator Angel Codrean er blant arrangørene, og forteller at han tok med seg idéen fra hjemlandet Romania. I forrige uke fikk konkurrentene presentert teknologien i mikroprosessoren. Hvert team har også på forhånd fått en liten startpakke med nødvendig utstyr, og litt tid på seg til å bestille eventuelle ekstra komponenter – for inntil 150 kroner.

- Men absolutt alt prosjektarbeidet skal gjøres i løpet av helgen. På søndag kårer juryen henholdsvis beste tekniske idé, og beste forretningsidé. I tillegg har vi en kategori som er «Folkets favoritt», som deltakerne selv kan stemme frem, forteller Codrean, som er svært fornøyd med oppslutningen.

- Den er bra, tatt i betraktning at vi er inne i en hektisk periode på skolen også nå, med mange deadlines og eksamen for døren, sier han.

Deltakerne har lov til å forlate lokalene hvor konkurransen pågår. Men erfaringsmessig gjør ingen det, i følge Angel Codrean. Rett og slett fordi det ikke blir tid til noe annet enn å jobbe med oppgaven. Vinnerne kunngjøres søndag klokken 18.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

GDPR og forskning:

- Dette er en forskningsvennlig reform

Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.

Nybø mener det er opp til universitetene å vurdere om det skal være lærerutdanning i distriktene

Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.