NTNU-studenter tok de gjeveste prisene

De gjeveste prisene under årets Innovator gikk til Havtek og Rendra. Gründerne bak disse bedriftene går alle på Entreprenørskolen, en toårig masterudanning ved NTNU. Prisene er på en halv million kroner hver.

Havtek har utviklet en not som skal hindre oppdrettsfisk i å rømme, mens Rendra gjør svære byggeprosjekt tilgjengelig på mobiltelefon og nettbrett. De to selskapene vant prisene i kategorien Startstøtte, Midt-Norges største etablererstipend. I tillegg tok Havtek også 1. plass i Venture Cup Entreprenørklasse, en premie på 70.000 kroner.

- Med prispengene kan vi ansatte våre første medarbeider i bedriften, svarer begge Startstøttevinnerene på spørsmål om hva prispengene skal brukes til.

- Vårt mål er å utdanne verdens beste teknologiske forretningsutviklere. Det er om å gjøre å skape noe selv – å ansette i stedet for å bli ansatt, forteller Ole Andreas Lo i Havtek i en pressemelding fra Innovator.

– Det starter med en idé. Deretter kjører vi forretningsutviklinga – og når en er ferdig på skolen så har vi skapt oss en arbeidsplass, smiler han.

Øystein Widding, førsteamanuensis ved NTNUs Entreprenørskole sier at morgendagens verdier skapes i dag og at morgendagens verdiskaping må skapes av noen.

- Derfor er det viktig å klappe fram disse som tør å ta risiko. Det er viktig å heie på unge grundere som satser, sier Widding.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.

Ytringsfrihet og ytringsansvar

La det ikke være noen tvil: NTNU skal kompromissløst forsvare ytringsfriheten og den akademiske friheten. Samtidig vil jeg minne om at god ytringskultur også handler om det enkeltes ytringsansvar, skriver Marit Reitan i denne ytringen.

Campusservice topper fremdeles statistikken over sykefravær

Avdeling for campusservice har fortsatt høyt sykefravær, men trenden er nedadgående.

- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.