Tester ut digital eksamen til våren

Et pilotprosjekt for å teste ut digital eksamen kan bli realisert allerede dette semesteret.

- Intensjonen er å komme i gang nå til våren, sa prorektor Berit Kjeldstad på onsdagens møte i NTNU-styret.

Prosjektgruppa som utreder digital eksamen, anbefaler at NTNU prøver ut et pilotprosjekt med digital oppgave og innlevering. Men mener det også er nødvendig med et forprosjekt for å avklare spørsmål knyttet til gjennomføring og kostnader.

LES OGSÅ: Den som venter på PC får se

Skoleeksamen

- Vil NTNU stille opp med eget datautstyr, eller skal studentene bruke sitt eget? spurte studentrepresentant Michael Johansen.

- Digital eksamen vil bli avviklet med NTNUs utstyr og det vil være snakk om en tradisjonell skoleeksamen, svarte Berit Kjeldstad.

Dette innebærer, som mange av NTNUs studenter er kjent med, skriftlig og kontrollert eksamen uten kontakt med omverdenen.

BYOD på sikt

I rapporten som prosjektgruppa har utarbeidet om digital eksamen, står det at gruppa i framtida ser for seg at Bring Your Own Device blir den eneste farbare veien å gå. Men det igjen forutsetter at alternative vurderingsformer blir mer vanlig enn dagens skoleeksamen.

Seksjonssjef i Studieavdelingen, Knut Veium, har tidligere uttalt til UA at de kanskje kan avvikle digital eksamen for 5-600 studenter på en gang med dagens tilgang til egnede lokaler.

Studieavdelinga har fått en datasal til rådighet i femte etasje i Høgskoleringen 3, det som også kalles P15-bygget. Der er det plass til om lag 200 PC-er, som kan brukes til et slikt formål. I tillegg kan det hende at de får disponere et par av etasjene under.

- Mange universitet og høyskoler jobber med de samme spørsmålene som oss når det gjelder digital eksamen. Det er derfor ønskelig å få avklart en del av disse på nasjonalt plan, sa prorektor Kjeldstad.

Prorektor Berit Kjeldstad varsler at det kan bli avviklet digital eksamen ved NTNU til våren, og at det i så fall blir vanlig skoleeksamen.
(Foto: Mentz Indergaard, NTNU Info)

Prorektor Berit Kjeldstad varsler at det kan bli avviklet digital eksamen ved NTNU til våren, og at det i så fall blir vanlig skoleeksamen. Foto: Mentz Indergaard, NTNU Info

Studentrepresentant Michael Johansen var på onsdagens styremøte opptatt av hva som skjer med digital eksamen ved NTNU.
(Foto: Tore Oksholen)

Studentrepresentant Michael Johansen var på onsdagens styremøte opptatt av hva som skjer med digital eksamen ved NTNU. Foto: Tore Oksholen

Relaterte artikler

Digital eksamen:

Vil teste digital eksamen

NTNU bør sette i gang et pilotprosjekt for å teste ut digital eksamen. Da vil det være mest interessant å prøve ut både digital eksamensoppgave og digital innlevering, anbefaler prosjektgruppa som har utredet innføring av digital eksamen ved NTNU.

Klart råd:

- NTNU må prøve ut digital eksamen

Faglærer Hallvard Trætteberg frykter at NTNU blir en sinke hvis universitetet snart ikke tester ut PC på eksamen. - Mitt råd er at NTNU snarest bør starte et pilotprosjekt med digital vurdering, svarer spesialrådgiver Kirsti Rye Ramberg.

Skal utvikle felles løsninger

Mange universitet tester i dag ut digital eksamen. Ei nasjonal ekspertgruppe er nå nedsatt for å utvikle felles løsninger.

- Skoleeksamen forsvinner

Det er fullt mulig å avvikle PC på eksamen for alle, men da tvinger det seg fram andre vurderingsformer enn den tradisjonelle skoleeksamenen. Det spår to av dem som står bak pilotprosjekter i Tromsø og Bergen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.