Klar for Grammy

NTNU-professor Ståle Kleiberg går ei spennende helg i møte. Søndag får han vite om han får Grammy-prisen for beste operaplate med verket «David & Bathsheba».

Kleiberg er tilknyttet Institutt for musikk på Dragvoll, og er professor i komposisjon og musikkvitenskap.

Han er Grammy-nominert sammen med Trondheim symfoniorkester.

Til sammen er det fem som er nominert i kategorien Årets beste operaplate, og Kleiberg må konkurrere med Deutsche Grammophon-produksjoner fra Metropolitan Opera og Wiener Staatsoper.

Kleiberg ble også nominert til en Grammy-pris i 2009 for albumet «Treble and Bass». Også den gangen medvirket Trondheim symfoniorkester.

Anerkjent

Komposisjonen til Kleiberg er ofte å finne på konsertprogrammer både i Norge og i utlandet. De fleste av hans verk er skrevet på bestilling, ofte fra ledende orkestre, ensembler og utøvere. Det er utgitt flere CD-er med hans musikk, og flere av utgivelsene har fått rosende omtale internasjonalt.

Ståle Kleiberg: Internasjonalt anerkjent -og nå blir det kanskje en Grammy-pris?
(Foto: Vegard Eggen)

Ståle Kleiberg: Internasjonalt anerkjent -og nå blir det kanskje en Grammy-pris? Foto: Vegard Eggen

Ståle Kleiberg i front da musikkvitenskap feiret 50 år på Dokkhuset i 2012.
(Foto: Vegard Stolpnessæter)

Ståle Kleiberg i front da musikkvitenskap feiret 50 år på Dokkhuset i 2012. Foto: Vegard Stolpnessæter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Rektor ved Nord avgår:

- Valgte selv å gå av

Bjørn Olsen varslet fredag ettermiddag at han fratrer som rektor ved Nord universitet. Han går av på dagen, og han går etter eget ønske.

Ny regjeringsplattform:

Vil øke investeringene i universitetene

Dette lover regjeringen å gjøre for å styrke utdanning og forskning.

Hydros konsernsjef:

Hva jeg lærte av Alunorte-krisen

Ting kan plutselig endre seg. En stor institusjon som har gått i dypt engasjement i et land et helt annet sted i verden, kan plutselig få det vanskelig. Bare spør Svein Richard Brandtzæg. Hva kan NTNU lære av Norsk Hydros erfaring fra Brasil?