Innertier for Kahoot

NTNU-professor Alf Inge Wang ble i går tildelt Teknologibragden. Wang er Norges eneste professor i spillteknologi.
Alf Inge Wang er Norges eneste professor i spillteknologi og jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU.
(Foto: NTNU/Kai T. Dragland)

Alf Inge Wang er Norges eneste professor i spillteknologi og jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU. Foto: NTNU/Kai T. Dragland

Prisen får han for arbeidet med spillbasert læring, og særlig for arbeidet med læringsspillet Kahoot!.

Wang jobber ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU, men er for tida bosatt i USA.

Det er Teknisk Ukeblad som deler ut Teknologibragden, og de sier følgende om prisen:

«Årets teknologibragd skal representere en god ingeniørmessig løsning, prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge, sluttført innen utgangen av 2013.»

Prisvinneren var overrasket og glad:

- Jeg trodde knapt det var sant da jeg ble nominert før nyttår. Det er spennende at juryen har satset på noe som er litt annerledes denne gangen, sier Alf Inge Wang til Teknisk Ukeblad.

Kahoot er skapt for å skape engasjement og læring i klasserommet. Det er lagt opp som et kunnskapsspill på TV, der læreren leder elevene gjennom en rekke spørsmål og alternativer som viser på storskjerm. Elevene bruker bærbar PC, mobiltelefoner og lignende for å svare.

Læringsspillet har i dag nesten 400 000 brukere og brukes i over 100 land.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.

NTNU-studenter føler seg nedprioritert av St. Olavs

En gruppe medisinstudenter sendte i september en bekymringsmelding om NTNU-studenters ugunst ved ansettelse ved St. Olavs. - Vi ansetter de best kvalifiserte søkerne, svarer St. Olavs.