Holden får prestisjeverv

Professor Helge Holden ved institutt for matematikk har blitt valgt til sekretær for International Mathematical Union (IMU).
Helge Holden, matematikkprofessor ved Institutt for matematiske fag. Med Lars Onsagers private notater i Arkivsenteret på Dora.
(Foto: Ole Morten Melgård/NTNU Info )

Helge Holden, matematikkprofessor ved Institutt for matematiske fag. Med Lars Onsagers private notater i Arkivsenteret på Dora. Foto: Ole Morten Melgård/NTNU Info

IMU er verdensorganisasjonen for matematikk med omtrent 90 nasjoner over hele verden som medlemmer.

Høydepunktet for IMU er verdenskongressen i matematikk, ICM. Dette går av stabelen denne og neste uke. Holden ble valgt som sekretær på General Assembly i helgen. Ingen nordmann har hatt et så høyt verv i IMU tidligere. Holden er på plass under verdenskongressen som finner sted i Seoul. Den koreanske presidenten var til stede under åpningen og på de foregående kongressene har den indiske presidenten og den spanske kongen kastet glans over arrangementet.

Det er cirka 5000 deltakere fra 120 nasjoner på årets kongress.

Holden, som også sitter i NTNU-styret, er spesielt kjent for sine arbeider om kvantemekanikk og ikke-lineære, partielle differensialligninger.

Professoren er også styreleder for Abelfondet og medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.

Ytringsfrihet og ytringsansvar

La det ikke være noen tvil: NTNU skal kompromissløst forsvare ytringsfriheten og den akademiske friheten. Samtidig vil jeg minne om at god ytringskultur også handler om det enkeltes ytringsansvar, skriver Marit Reitan i denne ytringen.

Campusservice topper fremdeles statistikken over sykefravær

Avdeling for campusservice har fortsatt høyt sykefravær, men trenden er nedadgående.

- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.