Se Saks-debatten her

Hvem bør slå seg sammen med hvem og hvilke konsekvenser vil dette få? Rektorene for HiST og NTNU, samt Forskerforbundets leder møttes til UA-debatt mandag kveld.
Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

UH-sektoren står overfor potensielt store endringer der et mulig scenario er sammenslåing av NTNU, Hist og andre institusjoner.

Universitetsavisa inviterte til debattmøte der blant annet NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet kom.

Se opptak av debatten her:

Debatten ble holdt i kantina i Realfagsbygget på Gløshaugen mandag kveld.

Leder i Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, var én av de rundt 45 fremmøtte. Hun spurte panelet om størst egentlig er best for studentene.

- Trondheim har et varemerke som studentby. Jeg tror ikke dette blir svekket av et større universitet. Vi får blant annet en gevinstmulighet med mer fleksibilitet på arealer, svarte Klungland.

Campusprosessen på NTNU ble også tema.

- Campusløsningen er en kompleks sak. Styret ønsker samling. Jeg tror det er fornuftig uansett hvordan vi organiserer oss, at vi ser på det totale riggingen av Trondheim som studieby, sa Bovim.

Det ble uttrykt bekymring fra salen om hva som ville skje med publiseringspoeng ved en eventuell fusjon mellom NTNU og HiST.

- Vi har sett noen paradokser de senere år der høgskoler som drømmer om høyere status har satset på å få opp publiseringspoeng. Jeg synes vi ser tegn nå på at man er mer opptatt av studiekvalitet, sa Aaslestad før Bovim fulgte opp:

De største utfordringene fremover er i utdanningsbiten med en ny generasjon i en digitalisert verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.

NTNU bevilger 7,5 millioner kroner til rassikring mot Nidelva

NTNU har bevilget 7,5 millioner kroner til å rassikre elva ved Studentersamfundet. Det utløser like mye penger fra kommunen.

Kristin Dæhli stiller til valg som nestleder i Forskerforbundet

Kristin Dæhli er gjerne bremsekloss når det er nødvendig for å passe på medlemmenes arbeidsvelferd og helse. Nå stiller hun til valg som nestleder i Forskerforbundet.