Se Saks-debatten her

Hvem bør slå seg sammen med hvem og hvilke konsekvenser vil dette få? Rektorene for HiST og NTNU, samt Forskerforbundets leder møttes til UA-debatt mandag kveld.
Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

UH-sektoren står overfor potensielt store endringer der et mulig scenario er sammenslåing av NTNU, Hist og andre institusjoner.

Universitetsavisa inviterte til debattmøte der blant annet NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet kom.

Se opptak av debatten her:

Debatten ble holdt i kantina i Realfagsbygget på Gløshaugen mandag kveld.

Leder i Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, var én av de rundt 45 fremmøtte. Hun spurte panelet om størst egentlig er best for studentene.

- Trondheim har et varemerke som studentby. Jeg tror ikke dette blir svekket av et større universitet. Vi får blant annet en gevinstmulighet med mer fleksibilitet på arealer, svarte Klungland.

Campusprosessen på NTNU ble også tema.

- Campusløsningen er en kompleks sak. Styret ønsker samling. Jeg tror det er fornuftig uansett hvordan vi organiserer oss, at vi ser på det totale riggingen av Trondheim som studieby, sa Bovim.

Det ble uttrykt bekymring fra salen om hva som ville skje med publiseringspoeng ved en eventuell fusjon mellom NTNU og HiST.

- Vi har sett noen paradokser de senere år der høgskoler som drømmer om høyere status har satset på å få opp publiseringspoeng. Jeg synes vi ser tegn nå på at man er mer opptatt av studiekvalitet, sa Aaslestad før Bovim fulgte opp:

De største utfordringene fremover er i utdanningsbiten med en ny generasjon i en digitalisert verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.