Se Saks-debatten her

Hvem bør slå seg sammen med hvem og hvilke konsekvenser vil dette få? Rektorene for HiST og NTNU, samt Forskerforbundets leder møttes til UA-debatt mandag kveld.
Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

Fra venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet. Til høyre er debattleder og redaktør Tore Oksholen i Universitetsavisa.

UH-sektoren står overfor potensielt store endringer der et mulig scenario er sammenslåing av NTNU, Hist og andre institusjoner.

Universitetsavisa inviterte til debattmøte der blant annet NTNU-rektor Gunnar Bovim, HiST-rektor Helge Klungland og leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet kom.

Se opptak av debatten her:

Debatten ble holdt i kantina i Realfagsbygget på Gløshaugen mandag kveld.

Leder i Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, var én av de rundt 45 fremmøtte. Hun spurte panelet om størst egentlig er best for studentene.

- Trondheim har et varemerke som studentby. Jeg tror ikke dette blir svekket av et større universitet. Vi får blant annet en gevinstmulighet med mer fleksibilitet på arealer, svarte Klungland.

Campusprosessen på NTNU ble også tema.

- Campusløsningen er en kompleks sak. Styret ønsker samling. Jeg tror det er fornuftig uansett hvordan vi organiserer oss, at vi ser på det totale riggingen av Trondheim som studieby, sa Bovim.

Det ble uttrykt bekymring fra salen om hva som ville skje med publiseringspoeng ved en eventuell fusjon mellom NTNU og HiST.

- Vi har sett noen paradokser de senere år der høgskoler som drømmer om høyere status har satset på å få opp publiseringspoeng. Jeg synes vi ser tegn nå på at man er mer opptatt av studiekvalitet, sa Aaslestad før Bovim fulgte opp:

De største utfordringene fremover er i utdanningsbiten med en ny generasjon i en digitalisert verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ser frem til å jobbe med utviklingen av Norges første private universitet

Jens Barland går fra Institutt for design ved NTNU på Gjøvik til Høyskolen Kristiania.

UiO ønsker egnethetstest for medisinstudiet:

Flere er skeptiske til å basere opptaket på egnethetstest

Universitetet i Oslo ønsker å basere deler av opptaket til medisinstudiet på en test. Det har kommet inn 20 høringssvar til forslaget, flere er skeptiske.

Strykprosenten falt fra 30 til 0 med ny studiemetode

På juss- og fysikk-kursene hos Nord universitet Stjørdal har strykprosenten gått ned etter at de har innført en ny studiemetode. – Virker interessant, sier Ela Sjølie, førsteamanuensis hos Eksperter i team, NTNU.

Utvekslingsstudent anklager veileder ved NTNU for langvarig trakassering

Student fra Kina påstår å ha blitt møtt av diskriminerende spørsmål under veiledningsmøter.