Byplansjefen vil ha NTNU-campus i tre

Å bygge NTNUs mulig nye campus i tre, vil vekke interesse for NTNUs hovedsete både nasjonalt og internasjonalt mener byplansjefen i Trondheim
Spennende. Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen i Trondheim at et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.

Spennende. Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen i Trondheim at et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.

- Vi er inne i en spennende tid med stor byutvikling, og planer om et nytt universitetscampus. Det gir oss en gylden mulighet til å se på mulighetene for bruken av tre i større bygninger og i byrom, sier byplansjef i Trondheim kommune, Hilde Bøkestad til Teknisk Ukeblad.

I neste uke arrangeres konferansen Forum Holzbau Nordic 14 i Trondheim. Den samler ulike aktører fra Norden, Europa og Canada for å diskutere ny kunnskap og dele erfaringer med bruk av tre i urbant byggeri.

Bøkestad håper byen kan dra nytte av disse aktørene i utviklingen Trondheim står fremfor.

Mye av byens småhusbebyggelse består i dag av tre, og byplansjefen mener tiden er inne for mer.

- Det ville vært veldig spennende å bygge nytt NTNU-campus i tre. Det er ikke så mange campus i verden som profilerer seg med bruk av tre i sin egen bygningsmasse i dag. Å bygge i tre kunne være noe som satt campuset til NTNU på dagsordenen både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.

- Erfaringene fra utbyggingen vil kunne gi ny kunnskap om bruken av tre i byen, og være med på å utvikle treteknologi videre inn i fremtiden, sier hun til TU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.