Ut mot foreldet undervisning

Publisert Sist oppdatert

I dag gjør studentene på Universitetet i Bergen (UiB), Universitetet i Oslo (UiO), Universitetet i Tromsø (UiT) og Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet (NTNU) felles front for å fornye undervisnings og eksamensformer på sine universitet.

- Vi lever i 2010, og dagens studenter har helt andre forventinger til bruk av teknologi i utdanningen enn tidligere, sier leder av Studentparlamentet UiB Synnøve Mjeldheim Skaar i en pressemelding.

Kampanjen retter seg mot den enkelte professor og foreleser med en utfordring om å ta i bruk nye metoder som podcast, e-bøker, PC på eksamen og økt fleksibilitet i studiene.

- Vi håper mange ansatte på universitetet våger å ta denne utfordringen. Dette vil bedre kvaliteten på utdanningen”, sier Amund Aarvelta leder av Studenttinget NTNU.

Studentparlamentene på de fire universitetene ønsker større fokus på at universitetene ligger langt bak mange norske høyskoler og ikke minst utenlandske universitet når det kommer til å ta i bruk ny teknologi i undervisningen.

- Det er flaut at universitetene er dårligst i klassen. Dette skyldes en konservativ grunnholdning og et manglende fokus på studentene”, uttrykker Aksel Braanen Sterri, leder av Studentparlamentet UiO, og peker samtidig på at dette ikke handler om penger, men om endringsvilje.

Leder i Studentparlamentet i Tromsø, Tine Bergli, ber ansatte og forelesere vise større engasjement overfor studentene. - Vi trenger forelesere som viser engasjement og initiativ til å tenke nytt og ta nytt og følge med i utviklingen. Vi vil se entusiamen nå, uttaler hun i meldingen.