Rekordmange kvinner velger teknologi ved NTNU

- Alle skal vite at de er velkomne, sier dekan Ingrid Schjølberg.

Ferske studenter stiller opp på velkomstdag.
Publisert

I år var det 20 prosent økning i antall kvinner som søkte seg til bachelorstudiene for ingeniørfag ved NTNU. Også de femårige teknologistudiene har en oppgang i kvinnelige søkere, og aldri har det møtt så mange kvinner som i år.

Det ifølge en artikkel på NTNU Nyheter.

Velkomstdag for ferske studenter

I forkant av immatrikuleringen avholdt NTNU en velkomstdag for nye kvinnelige studenter.

- Studentmiljøet er den viktigste årsaken til at vi valgte Trondheim som studentby, sier Ida, Marie Fredrikke, Oda og Malene som deltok på velkomstdagen til NTNU Nyheter.

- NTNU har et godt rykte, i tillegg til at utdanning innen både teknologifag og fornybar energi er fremtidsrettet. Det er flott med jentedag som en myk start på studiene. Et godt organisert arrangement, og det er kjekt å bli kjent med flere av jentene før studiestart fortsetter de.

Nye studenter på Fornybar energi; Ida Storesund fra Bergen, Marie Fredrikke Andersen fra Moss, Oda Skaar fra Oslo og Malene Thorkildsen fra Karmøy.

- Vi ønsker oss mer areal og egne lokaler

Arrangementet gjennomføres hvert år både i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. På velkomstdagen får studentene informasjon om de ulike tilbudene ved NTNU, og en snikktitt på campus før det braker løs for alvor. Dagen avsluttes med felles lunsj/middag.

- Velkomstdagen bidrar til å bryte isen. Den er til stor hjelp for å bli kjent, sier de kvinnelige studenter aktive i Vivas – linjeforeningen for fornybar energi på NTNU som også var med på velkomstdagen.

- Det er fint å bli litt varm i trøya og få noen kjente fjes. Vi synes det er flott at stadig flere jenter er opptatt av og velger fornybar energi. I tillegg ønsker vi oss mer areal og egne lokaler, legger de til.

Vivas – linjeforeningen for fornybar energi.

Et av flere tilbud

Det er også dekan Ingrid Schjølberg enig i.

- Alle skal vite at de er velkomne, ønsket og ikke alene når de starter hos oss, sier Schjølberg, som er dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk.

NTNU har også nettverket Hypatia, for kvinnelige studenter på studieprogram med lav kvinneandel ved Fakultet for ingeniørvitenskap. I tillegg til Ada som er et jenteprosjekt for Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU.