Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

Arendalsuka:

NTNU brukte 173 000 kroner på arrangementer under Arendalsuka

Det meste gikk til leie av båt, men Universitet i Oslo brukte også 40 000 på t-skjorter og vannflasker med logo på under Arendalsuka. NTNU brukte 173 000 kroner på arrangementer og 114 000 kroner på overnatting.

Oslomet:

Rektor fikk viljen sin. Oslomet blir på Kjeller

Under torsdagens styremøte vedtok Oslomet å gå i forhandlinger for å forlenge leieavtalen med Hermosa, selskapet som eier byggene Oslomet disponerer på Kjeller.

Rice får fire nye år

Styret ved Oslomet besluttet i dag å gi Curt Rice fire nye år som rektor.

Ny direktør for kommunikasjon ved UiO

– Eg er veldig glad og er sikker på at det blir ein spennande jobb og flotte folk å arbeida saman med. Det seier Berit Kolberg Rossiné som i dag blei tilsett som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Universitetet i Oslo.

Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.

Dette er den nye lederduoen i Forskerforbundet

Guro Elisabeth Lind og Kristin Dæhli ble enstemmig valgt som Forskerforbundets nye leder og nestleder.

UiO søker ny direktør:

Utvider søknadsfristen i jakten på «riktig person»

Å finne Gunn-Elin Aa. Bjørneboes etterfølger som Universitetet i Oslos universitetsdirektør tar lenger tid enn forventet.

Student går til sak mot Universitetet i Tromsø etter utestengelse fra studiet

Merknader i politiattesten gjør at studenten i mai i år ble utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie ved Universitetet i Tromsø.

Flytter studentboliger bort fra rasutsatt område

Klimaendringene har ført til at hundre studentboliger på Svalbard skal fraflyttes. Målet er at det nye bygget skal stå ferdig om et drøyt år.

NTNU faller 100 plasser på ny rangering

Times Higher Education har nok en gang rangert verdens universiteter. Resultatet er at NTNU faller 100 plasser, mens universitetene og Oslo og Bergen klatrer.

«Challenge everything» utfordres

«Uvanlig klønete kampanje?» - Det er slik verdier utfordres

- Uvanlig klønete, er professor Asbjørn Dyrendals karakteristikk av reklamekampanjen Challenge Everything. – Vrang lesing, svarer prorektor Bjarne Foss.

NTNU: Helt tilfeldig at kampanjen startet på UiOs årsfest

På Blindern t-banestasjon er NTNU det mest synlige universitetet. NTNU-prorektor Bjarne Foss forklarer hvorfor.

Forskerforbundet ved NMBU:

- Vi har en rektor med betydelig reisevirksomhet

- Vi kjenner oss godt igjen i situasjonen Forskerforbundet på NTNU beskriver, sier Lena Marie Kjøbli, leder for Forskerforbundet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet NMBU.