Ikke forbud mot OL-titting i arbeidstida

NTNU-ansatte kan se OL i arbeidstida, så lenge de bruker sunn fornuft, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.
Her er Marit Bjørgen på vei til å ta gull under 15 km jaktstart under OL i Vancouver i 2010. Bjørgen blant gullkandidatene i flere øvelser under OL i Sotsji, og NTNU-ansatte kan følge Bjørgen på TV, så lenge det ikke går utover arbeidet de skal utføre. 
        
            (Foto: BJARTE HETLAND/WIKIMEDIA COMMONS)

Her er Marit Bjørgen på vei til å ta gull under 15 km jaktstart under OL i Vancouver i 2010. Bjørgen blant gullkandidatene i flere øvelser under OL i Sotsji, og NTNU-ansatte kan følge Bjørgen på TV, så lenge det ikke går utover arbeidet de skal utføre.  Foto: BJARTE HETLAND/WIKIMEDIA COMMONS

Debatten om OL-titting i arbeidstida raste før helga etter at Oslo-ordfører Fabian Stang (H) i et intervju med VG sa at dette ikke var greit for de 55 000 ansatte i kommunen.

– Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sa Stang.

Blant andre LO-leder Gerd Kristiansen meldte seg på i debatten som fulgte og kalte Stangs avgjørelse for uklok. Senere snudde Stang og sa at det var greit med OL-titting i arbeidstida, så lenge de ansatte tok igjen den tapte arbeidstiden ved å jobbe lengre.

Ingen NTNU-policy

Munkeby sier NTNU ikke har noen offisiell policy på TV-titting i arbeidstida, det være seg OL , fotball-VM eller andre ting.

- Dette håndteres lokalt utover i organisasjonen. Man må ta hensyn til sine arbeidsoppgaver og bruke sunn fornuft, sier hun.

Det vil si at OL-titting er greit, så lenge det ikke går utover arbeidet man skal utføre.

- Det er forståelig at folk ønsker å se OL, og jeg er sikker på at man finner gode løsninger, sier Munkeby.

Én million vil se OL på jobb

Bemanningsselskapet Top Temp har fått hjelp av Norstat til å stille spørsmål til 1000 personer om TV-titting under OL. Undersøkelsen, som er gjort i januar i år, forteller at over én million nordmenn vil følge sendingene under OL i Sotsji mens de er på jobb, ifølge Dagbladet.

40 prosent av ledere med personalansvar oppgir i undersøkelsen at de planlegger å se OL i arbeidstiden. Samtidig oppgir 54 prosent av de spurte i samme gruppe at de ikke synes det er greit å se på OL i arbeidstiden.

Trondheimsordfører Rita Ottervik mener OL-titting på jobb kan ha positive ringvirkninger.

- Vi mener at idrettsglede gir livsglede og arbeidsglede. Den tida som går med til litt TV-titting får vi igjen med motiverte og engasjerte ansatte, sier hun til Dagbladet.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Relaterte artikler

OL-heltene kombinerer idrett og tunge studier

En rekke nåværende og tidligere NTNU-studenter er blant Norges deltakere i OL i Sotsji.

- Studiene bremset den sportslige satsingen

Frode Moen begynte veien mot doktorgrad mens han kjempet om OL-plass, men det kostet. Her er hans forklaring på hvorfor toppidrettsutøvere velger tunge studier.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.