Ikke forbud mot OL-titting i arbeidstida

NTNU-ansatte kan se OL i arbeidstida, så lenge de bruker sunn fornuft, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.
Her er Marit Bjørgen på vei til å ta gull under 15 km jaktstart under OL i Vancouver i 2010. Bjørgen blant gullkandidatene i flere øvelser under OL i Sotsji, og NTNU-ansatte kan følge Bjørgen på TV, så lenge det ikke går utover arbeidet de skal utføre. 
        
            (Foto: BJARTE HETLAND/WIKIMEDIA COMMONS)

Her er Marit Bjørgen på vei til å ta gull under 15 km jaktstart under OL i Vancouver i 2010. Bjørgen blant gullkandidatene i flere øvelser under OL i Sotsji, og NTNU-ansatte kan følge Bjørgen på TV, så lenge det ikke går utover arbeidet de skal utføre.  Foto: BJARTE HETLAND/WIKIMEDIA COMMONS

Debatten om OL-titting i arbeidstida raste før helga etter at Oslo-ordfører Fabian Stang (H) i et intervju med VG sa at dette ikke var greit for de 55 000 ansatte i kommunen.

– Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sa Stang.

Blant andre LO-leder Gerd Kristiansen meldte seg på i debatten som fulgte og kalte Stangs avgjørelse for uklok. Senere snudde Stang og sa at det var greit med OL-titting i arbeidstida, så lenge de ansatte tok igjen den tapte arbeidstiden ved å jobbe lengre.

Ingen NTNU-policy

Munkeby sier NTNU ikke har noen offisiell policy på TV-titting i arbeidstida, det være seg OL , fotball-VM eller andre ting.

- Dette håndteres lokalt utover i organisasjonen. Man må ta hensyn til sine arbeidsoppgaver og bruke sunn fornuft, sier hun.

Det vil si at OL-titting er greit, så lenge det ikke går utover arbeidet man skal utføre.

- Det er forståelig at folk ønsker å se OL, og jeg er sikker på at man finner gode løsninger, sier Munkeby.

Én million vil se OL på jobb

Bemanningsselskapet Top Temp har fått hjelp av Norstat til å stille spørsmål til 1000 personer om TV-titting under OL. Undersøkelsen, som er gjort i januar i år, forteller at over én million nordmenn vil følge sendingene under OL i Sotsji mens de er på jobb, ifølge Dagbladet.

40 prosent av ledere med personalansvar oppgir i undersøkelsen at de planlegger å se OL i arbeidstiden. Samtidig oppgir 54 prosent av de spurte i samme gruppe at de ikke synes det er greit å se på OL i arbeidstiden.

Trondheimsordfører Rita Ottervik mener OL-titting på jobb kan ha positive ringvirkninger.

- Vi mener at idrettsglede gir livsglede og arbeidsglede. Den tida som går med til litt TV-titting får vi igjen med motiverte og engasjerte ansatte, sier hun til Dagbladet.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Relaterte artikler

OL-heltene kombinerer idrett og tunge studier

En rekke nåværende og tidligere NTNU-studenter er blant Norges deltakere i OL i Sotsji.

- Studiene bremset den sportslige satsingen

Frode Moen begynte veien mot doktorgrad mens han kjempet om OL-plass, men det kostet. Her er hans forklaring på hvorfor toppidrettsutøvere velger tunge studier.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg burde feire, men har i stedet en ekkel følelse

Jeg har nettopp fått en artikkel godkjent i doktorgraden min! Hvorfor sitter jeg likevel med en ekkel følelse i magen?

Ansatte ti mannlige filosofer:

Utvalg sterkt kritisk til at NTNU ansatte bare menn

«Disse ansettelsene har ikke bare forsterket den eksisterende kjønnsubalansen innenfor filosofifaget, men sementert situasjonen for lang tid framover.»

Ytring:

Buss og vinter - sett frå nederst på Gløshaugen

Vi som bur sørover har ganske lang veg å gå til bussen i Elgesetergate. Kan det jobbast for å få ein betre tilkomst? spør Roger Birkeland.

Rektor vil overta styringen av Institutt for historiske studier

NTNU-ledelsen foreslår at IHS  flyttes ut av Det humanistiske fakultet og plasseres direkte under rektor.