- NTNU-fusjon er interessant

- Dette er kanskje den mest kritiske tiden i høyskolens historie. NTNU-fusjon er veldig interessant, sier rektorkandidat Lise Lillebrygfjeld Halse ved Høgskolen i Molde.
Lise Lillebrygfjeld Halse er førsteamanuensis ved Høgskolen i Molde og én av fire kandidater til rektorjobben.
(Foto: Arild J. Waagbø, Panorama)

Lise Lillebrygfjeld Halse er førsteamanuensis ved Høgskolen i Molde og én av fire kandidater til rektorjobben. Foto: Arild J. Waagbø, Panorama

Halse sa først nei da hun ble spurt om å stille til rektorvalg, men ombestemte seg etter påska.

- Det er ikke så lenge siden jeg tok doktorgrad, og jeg følte at jeg burde befeste meg sterkere som forsker før jeg gikk løs på utfordringen med å være rektor. Men jeg har engasjert meg veldig i høyskolens framtid, og da må man også være med på å påvirke, sier Halse i et videointervju med Panorama.

Fire kandidater

Sammen med Heidi Viviann Haavardsen og Steinar Kristoffersen ble Lillebrygfjeld Halse fredag presentert som kandidat til jobben som Hallgeir Gammelsæters etterfølger. Senere har også Georg Panzer meldt sitt kandidatur.

Det var i midten av mars sittende rektor Hallgeir Gammelsæter bestemte seg for å trekke seg.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Høgskolen i Molde har ikke funnet noen partner i den store sammenslåingsprosessen i universitets- og høgskolesektoren, selv om flere alternativer har vært oppe til diskusjon. Det er fortsatt ikke klart om høyskolen skal stå alene eller fusjoneres med andre.

- Vi må se fremover, og se på de mulighetene vi har. Det som skjer fremover kommer til å bli ekstremt viktig. Dette er kanskje den mest kritiske tiden i høyskolens historie. Dette handler om å kjøre gode prosesser, blant annet med tanke på utforske mulighetsrommet mot NTNU, og vurdere hva vi kan oppnå med en slik fusjon, sier Halse.

I et leserinnlegg i desember skrev Halse at hun tror NTNU fortsatt har døra på gløtt for en fusjon med Høgskolen i Molde.

Vil følge opp styrets ønske

Rektorkandidaten har også tidligere gjort det klart at hun mener fusjon mellom NTNU og Høgskolen i Molde er interessant.

- VI hadde jo et debattmøte tidligere, der jeg presenterte NTNU-fusjon som et veldig interessant spor. Argumentet var at det kunne passe for alle fagmiljø vi har ved høyskolen i dag. Slik kan vi unngå splittelse. Kanskje er jeg også farget av at jeg har studert ved NTNU, og at det lokale næringslivet er veldig pro NTNU. Men jeg har ikke vært veldig negativ til andre alternativer. Når vi først begynte å diskutere klare alternativer, så var jeg ganske tydelig på at jeg ønsket NTNU. Det er også et spor styret vårt ønsker å gå inn på. Vi har et styrevedtak på at de ønsker å utforske denne muligheten, og det er naturlig å følge opp det, sier Halse.

Lise Lillebrygfjeld Halse er ifølge HiMoldes nettsider sivilingenør i elektronikk fra NTNU (1991) og har jobbet som sivilingeniør i privat og offentlig sektor frem til 2009. I 2009 fullførte hun en master i Samfunnsendring, organisasjon og ledelse, og en bachelor i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde. I 2014 mottok hun PhD-graden ved Høgskolen i Molde basert på avhandlingen "Walking the path of change: Globalization of the Maritime cluster in North West Norway". Lise L. Halse har vært ansatt som førsteamanuensis ved avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Molde siden 2014, og underviser kurs innen organisasjonsfag og logistikk. Hun er medlem av doktorgradsutvalget i logistikk ved Høgskolen i Molde.

LES OGSÅ: KD snur - også kvinner kan bli ny rektor ved HiMolde
LES OGSÅ: HiMolde: Rektor går av
LES OGSÅ: Rektor truet med å trekke seg
LES OGSÅ: Sliter med tilliten til Gammelsæter, trekker kandidatur som prorektor

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.

Rektor ved Nord avgår:

- Valgte selv å gå av

Bjørn Olsen varslet fredag ettermiddag at han fratrer som rektor ved Nord universitet. Han går av på dagen, og han går etter eget ønske.

Ny regjeringsplattform:

Vil øke investeringene i universitetene

Dette lover regjeringen å gjøre for å styrke utdanning og forskning.

Hydros konsernsjef:

Hva jeg lærte av Alunorte-krisen

Ting kan plutselig endre seg. En stor institusjon som har gått i dypt engasjement i et land et helt annet sted i verden, kan plutselig få det vanskelig. Bare spør Svein Richard Brandtzæg. Hva kan NTNU lære av Norsk Hydros erfaring fra Brasil?