Stephen Hawking gir pris til «The Big Bang Theory», Jarre og Tyson

Situasjonskomedien «The Big Bang Theory», Neil deGrasse Tyson og Jean-Michel Jarre får priser for forskningsformidling av Stephen Hawking.

Jean-Michel Jarre (t.v.), Niel deGrasse Tyson i midten og festivalsjef Garik Israelian.
Publisert Sist oppdatert
Neil deGrasse Tyson får prisen for sin eksepsjonelle og unike måte å kommunisere vitenskap på

Hawking gjester Starmus-festivalen som starter neste uke, men allerede denne uken ble det klart hvem som får medaljer for fremragende forskningsformidling av den verdenskjente vitenskapsmannen.

Neil deGrasse Tyson får prisen for sin eksepsjonelle og unike måte å kommunisere vitenskap på gjennom sine populære tv-program, bøker, intervjuer og foredrag, ifølge en pressemelding.

Den franske musikeren Jean-Michel Jarre har solgt over 80 millioner album og har vært en pionér innen elektrisk musikk i 40 år. Han er ikke bare kjent for musikken, men for sin visjon og spesielle utendørskonserter. Musikken hans er sterkt knyttet til verdensrommet, ifølge pressemeldingen.

Den amerikanske situasjonskomedien «The Big Bang Theory» har de siste årene hatt opp mot 20 millioner seere, og er i sin ellevte sesong. Serien handler om den fiktive vitenskapsmannen Sheldon Cooper og hans venner som alle har vitenskapsrelaterte jobber. Stephen Hawking er for øvrig Coopers store idol, og har spilt seg selv i en gjesterolle i serien.