Professor ved Universitetet i Stavanger sendte ut grove meldinger til kvinnelige studenter

Flere av meldingene er blitt publisert i sosiale medier.
Universitetet i Stavanger
(Foto: UiS)

Universitetet i Stavanger Foto: UiS

«Kan jeg kjøpe trusen din..» og «Liker du rimming» står det i to meldinger fra professor Nils Rune Langeland, sendt til Maria Kjos Fonn, student ved UiO og publisert av Fonn selv på Twitter.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Det var Khrono som først omtalte saken. Ifølge nettstedet skal også flere ha mottatt meldinger som omtales som grove og upassende. Verken Fonn eller Langeland å kommentere saken.

Instituttleder Odd Magne Bakke ved instituttet hvor Langeland er professor at de ser alvorlig på saken, men han ønsker ikke å karakterisere meldingene før han har snakket med Langeland.

- Jeg ser alvorlig på dette, og slikt skal naturligvis ikke forekomme. Jeg ser alvorlig på det både på grunn av jentene som mottar slike meldinger, og fordi det skader omdømmet til universitetet. Jeg kommer til å ta opp dette med ham så fort jeg er tilbake fra ferie, sier Bakke til Khrono.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.