NTNU holder stand på internasjonal rangering

NTNU ligger fremdeles et sted mellom 251. og 300. plass på Times Higher Education sin verdensranking.
NTNU er en av fem norske universiteter på Times Higher Education sin rangering over verdens tusen beste universiteter.
(Foto: Kristoffer Furberg)

NTNU er en av fem norske universiteter på Times Higher Education sin rangering over verdens tusen beste universiteter. Foto: Kristoffer Furberg

Tirsdag ble den 14. rangeringen av verdens universiteter publisert av Times Higher Education. Rangeringen inkluderer verdens tusen beste universiteter.

Norge har fem universiteter på listen, med Universitetet i Oslo som klart best plasserte på en 146. plass. Universitetet i Bergen kommer inn i gruppen fra 201. til 250. plass, mens NTNU rangeres som Norges tredje beste universitet med en plassering mellom 251. og 300. plass. UiB og NTNU beholder sine respektive plasser fra fjorårets kåring, mens UiO har falt 14 plasser.

Du kan se hele oversikten her.

- Årets rangering viser hvor konkurransedyktig høyere utdanning har blitt. Universitetene på topp tusen-listen kommer fra 77 forskjellige land, og det store her er den fortsatte veksten til Kina som for første gang har to institusjoner i topp-30. I den andre enden av skalaen sliter Latin Amerika og Afrika med den økte konkurransen, sier Phil Baty, redaksjonell direktør for den globale rankingen i en pressemelding.

Det er University of Oxford som topper rangeringen, etterfulgt av University of Cambridge som klatrer fra fjerdeplass i fjor til andreplass i år. Tredjeplassen er delt mellom California Institute of Technology og Stanford University. Ifølge en pressemeldingen er dette første gang i rangeringens historie at to europeiske institusjoner innehar topplasseringene.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Europa er en av de ledende regionene i rangeringen, og har nå mer enn halvparten av topp 200-plassene, fortsetter Baty.

Blant de skandinaviske landene har Danmark syv universiteter med i rangeringen, med Aarhus Universitet og Københavns Universitet som beste på en delt 109. plass. Svenskene kan skilte med elleve universiteter på listen, hvorav seks innen topp 200.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.