Eddik-saken:

Politiet: - Det er et uhell, men uhell kan også være straffbare

Politiet har to mistenkte i eddik-saken. Nå er det opp til juristen å avgjøre om det tas ut tiltale.
Området rundt og under Elgeseter bru var et av stedene politiet tirsdag kveld gjorde undersøkelser.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Området rundt og under Elgeseter bru var et av stedene politiet tirsdag kveld gjorde undersøkelser. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi har identifisert to mistenkte som har avgitt forklaring om disse shottene med edikkessens. I deres forklaring er det ingenting som tilsier at dette er gjort med hensikt. De har nok sannsynligvis ikke vært klar over faren med dette, og/eller ikke lest godt nok på etiketten. Det er snakk om manglende forståelse av innholdet her, og vi har ingen grunn til å tro at dette er gjort med overlegg, sier etterforskningsleder Arve Vagnild ved Trøndelag politidistrikt til Universitetsavisa lørdag formiddag.

De to er nå mistenkt for å ha forvoldt en annen betydelig skade på kropp og helse.

- Det er ikke tvil om at dette var et uhell, men uhell kan også være straffbare om det er uaktsomhet. Hvorvidt det tas ut tiltale er noe juristen må ta stilling til senere. For vår del skal vi nå sette oss ned med påtaleansvarlig og finne ut om det er noe mer vi må gjøre i etterforskningen, sier Vagnild.

LES OGSÅ:  - De var ikke klar over hva de drakk

LES OGSÅ:  Politiet: - De vi vil snakke med tar ikke telefonen

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Eddiken ikke godt nok utblandet

- Vi har ikke fått tatt beslag da shottene nok ble tømt ut samme kveld, men vi har forklaringen til de to hvor de beskriver hvordan det er gjort. Konklusjonen er at eddiken nok ikke var blandet nok ut slik at det fortsatt var et skadepotensial til stede, sier etterforskningslederen.

Det var tirsdag kveld at  femten studenter måtte innom legevakten etter å ha fått i seg eddikessens under opptaksritualet til linjeforeningen Smørekoppen. Av de femten er det en student som fremdeles behandles på St.Olavs. Han er nå ute av intensivavdelingen, og tilstanden betegnes som stabil, skriver St.Olavs på sine nettsider tidlig lørdag ettermiddag.

Fire personer ble lagt inn til observasjon. Disse ble skrevet ut torsdag. De resterende ti kunne dra hjem igjen fra legevakten etter sjekk.

LES OGSÅ:  NTNU-ledelsen reagerer - samtidig fortsetter ritualene som før på Gløs

LES OGSÅ:  Vitsing på «Jodel» vekker reaksjoner

Har snakket med den hardest skadde

Ifølge Vagnild står det ikke så aller verst til med studenten som har vært innlagt på St.Olavs siden tirsdag.

- Jeg har selv snakket med han på sykehuset, og han vil nok bli liggende der noen dager til i hvert fall. Nå har ikke jeg sett journalen eller noe sånt, men han hørtes ikke så aller verst ut og det er bra, sier Vagnild.

I en sms til  VG  skriver studenten at han ikke klandrer noen for det som har skjedd.

- Jeg er ganske sliten, men pilen peker rett vei. Det var en kjedelig glipp, men jeg klandrer ingen, skriver han i smsen.

Linjeforeningen Smørekoppen har i etterkant av hendelsen sagt at de  angrer på bruken av eddik i ritualet. Dekan Olav Bolland har i etterkant av hendelsen sagt at  det er helt uakseptabelt at nye studenter skal gå gjennom denne typen ydmykende og risikofylt aktivitet.

Eddik
  • Eddik er en syre og kan være etsende.
  • Vanlig husholdningseddik inneholder 5% eller 7% eddik, og er ikke etsende ved vanlig bruk.
  • 35%-varianten, som ofte kalles eddikessens er sterkt etsende og kan gi alvorlige forgiftninger.
  • Vanlige symptomer ved svelging av sterk konsentrasjon er smerte og irritasjon på slimhinnene i munn og svelg og etseskader.
  • Ved svelging av eddik, uansett konsentrasjon, skal en umiddelbart starte med å skylle munnen.
  • Kilde: Helsenorge.no
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.