UiO best i Noreg i humanistiske fag

Universitetet i Oslo er best i Noreg i humanistiske fag. Det gir universitetet ein sjuandeplass i Norden og ein plass mellom 101 og 125 i verda. NTNU endar på ein plass mellom 301 og 400.
UiO er mellom dei 100 og 125 beste universiteta i verda i humanistiske fag. Det syner ei rangering frå Times Higher Education. Biletet viser Det humanistiske fakultetet ved UiO.
(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

UiO er mellom dei 100 og 125 beste universiteta i verda i humanistiske fag. Det syner ei rangering frå Times Higher Education. Biletet viser Det humanistiske fakultetet ved UiO. Foto: Ola Sæther, Uniforum

Det er Times Higher Education som har laga ei rangering over verdas beste universitet innanfor humanistiske fag. Lista er som vanleg dominert av amerikanske og britiske universitet, medan universitet utanfor den angloamerikanske verda hamnar eit stykke lenger nede på lista, skriv Uniforum.

Helsinki best i Norden

I Norden er det Helsinki universitet som gjer det best med ein 57.-plass. Deretter fylgjer Københavns Universitet, Århus Universitet, Lunds universitet,  Stockholms universitet og Uppsala universitet. Så kjem Universitetet i Oslo på ein sjuandeplass. Av dei andre norske universiteta, finn me Universitetet i Bergen som nummer 157, medan Noregs arktiske universitet/UiT plasserer seg ein stad mellom nummer 201 og 250. Dermed slår verdas nordlegaste universitet NTNU, som endar på ein plass mellom 301 og 400.

USA og Storbritannia dominerer

På toppen av lista tronar Stanford University frå USA. Dei to andre pallplassane blir inntatt av Massachusetts of Technology og Harvard University, også begge dei frå USA. På fjerdeplass kjem Oxford University, medan hovudrivalen University of Cambridge endar på femteplass, som den deler med University College London.  

I denne målinga er fylgjande fag vurderte: kunstfag, utøvande kunstartar, språk, historie, filosofi, teologi, arkitektur og arkeologi.

Kina markerer seg

For første gong er eit kinesisk universitet med blant dei 20 beste på ei rangering over universitet som gjer det best i humanistiske fag. Det gjeld Peking University som kjem på 17. plass. Tsingua University plasserer seg som nummer 50.

Redaktør Phil Baty i Times Higher Education meiner at det viser at universitet i Kina no også begynner å markera seg innanfor humanistiske fag, og ikkje berre innanfor naturvitskaplege og teknologiske fag, slik som har vore tilfellet fram til no. Han viser til at alle dei 400 universiteta som er med på rangeringa må vera godt nøgde.  

– Dei har alle vist framifrå resultat i undervisning, forsking, kunnskapsoverføring og internasjonalt omdøme, konstaterer Phil Baty i Times Higher Education.

Dette er lista over verdas beste universitet innanfor humanistiske fag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.