Dette betyr NTNUs Norwegian-avtale for deg

På enkelte strekninger «må» du fly med Norwegian, på andre kan du velge. Men hva skjer med Eurobonus-poengene?
Portrettet av NTH-professor Jens Glad Balchen pryder et av Norwegians rutefly. I årene fremover kommer nok en del av de ansatte ved gamle NTH til å sette seg foran han når de skal ut å fly.
(Foto: Siri Balchen Eide)

Portrettet av NTH-professor Jens Glad Balchen pryder et av Norwegians rutefly. I årene fremover kommer nok en del av de ansatte ved gamle NTH til å sette seg foran han når de skal ut å fly. Foto: Siri Balchen Eide

Det er nå avgjort at det er Norwegian som skal fly NTNU-folk på de mest trafikkerte rutene i Norge og til Europa, skriver kommunikasjonsavdelingen på Innsida. Den nye avtalen skal ifølge økonomiavdelingen ved NTNU føre til en innsparing på over 30 millioner kroner i løpet av fire år.

Avtalen betyr at Norwegian skal være førstevalg på flyturer mellom Trondheim og Oslo, Bergen, Stavanger, Bodø, Tromsø, Ålesund, Kristiansand, København, Stockholm og London, ifølge meldingen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Åpent for andre selskap

Men på Innsida er det flere som kommenterer at Norwegian ikke har direkteruter til en del av disse byene, noe som fører til betydelig lengre reisevei.

- På alle andre strekninger kan ansatte selv velge flyselskap for sine tjenestereiser, slik det også var da vi hadde avtalen med SAS. Når det er sagt må en jo bruke litt skjønn her. Om en for eksempel skal et sted hvor Norwegian ikke har direkterute, men hvor andre har det, kan en velge et annet selskap om det er mer hensiktsmessig med tanke på samlet tidsbruk på reisen. Det samme gjelder om tilgjengelige avganger fører til mye venting og lignende, sier Ingrid Volden, avdelingsdirektør ved økonomiavdelingen til NTNU.

- Det er jo også enkelte som mener at Norwegian driver uetisk. Hvordan stiller dere dere til det?

- Vi har stilt de samme kravene til etiske retningslinjer til Norwegian som vi har gjorde til SAS, og det har Norwegian levert på, så da er vi forpliktet til avtalen.

Opptjente poeng og FastTrack

På Innsida har det også kommet endel spørsmål fra ansatte. Blant annet er det en som lurer på hvordan det er med opptjente Eurobonus-poeng.

- Poeng som er opptjent på tjenestereiser må brukes på tjenestereiser. Hvis du da har poeng som dekker en reise, står du fritt til å bruke opp disse poengene på en SAS-reise, sier Volden.

Et annet spørsmål gjelder hvorvidt det er mulig å bruke FastTrack, snarveien gjennom sikkerhetskontrollen, også med Norwegian sine billetter.

- Også her gjelder det samme som gjaldt for SAS. Har du de dyrere billettene, så får du også med Norwegian gå gjennom FastTrack-en, sier Volden.

Vant i retten

Avtalesigneringen med Norwegian ble utsatt etter at SAS mente at feil i anbudsrunden førte til at de tapte kontrakten som er anslått til å være verdt 320 millioner kroner.

Tidligere i oktober fastslo Sør-Trøndelag tingrett at NTNU ikke hadde gjort noe galt i anbudsprosessen, og at det derfor ikke sto noe i veien for å inngå en avtale med Norwegian. SAS hadde bedt om midlertidig forføyning, altså at en eventuelle avtaleinngåelse måtte vente til saken hadde vært gjennom en grundig rettsbehandling, og har etter det Universitetsavisa kjenner til valgt å anke avgjørelsen fra Sør-Trøndelag tingrett.

- Vi er blitt rådet av NTNU sin jurist, samt regjeringsadvokaten, om å signere denne avtalen selv om SAS har anket avgjørelsen, sier Volden.

Avtalen har en varighet på to år med mulighet for forlengelse i to nye.

SAS har så langt ikke ønsket å kommentere rettsavgjørelsen eller anken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.

Ytring:

Forskerforbundet sier nei til foretaksmodell

Forskerforbundet, både nasjonalt og ved NTNU, går imot en organisering av universiteter og høyskoler som foretak.

Mener regjeringen legger regningen på studentene

Med revidert statsbudsjett kom også økte kostnadsrammer og tilskudd til bygging av studentboliger. Men leder Thomas K. Eriksen i Velferdstinget mener det i praksis vil bli dyrere for studentene.