Det norske landslaget i hacking på plass i EM

Det norske landslaget i cybersikkerhet er på plass i Malaga for å konkurrere i Europamesterskapet.
Det norske landslaget i cybersikkerhet er på plass under EM i cybersikkerhet i Spania.
(Foto: Hilmar Haraldsson)

Det norske landslaget i cybersikkerhet er på plass under EM i cybersikkerhet i Spania. Foto: Hilmar Haraldsson

- Vi har satt sammen et landslag som dekker alle aspekter av utfordringene de vil møte under EM, sier seniorrådgiver ved NTNU Center for Cyber and Information Security (NTNU CCIS), og for anledningen også landslagssjef, Hilmar Haraldsson i en pressemelding.

Det norske laget til EM i cybersikkerhet ble plukket ut under norgesmesterskapet som ble arrangert ved NTNU Gjøvik av NTNU CCIS og Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Vårt største fokus har vært å sette sammen et lag som kan både samarbeide, løfte hverandre og ta gullet hjem.

EM i cybersikkerhet er et initiativ fra EU-kommisjonen, og målet med arrangementet er å løfte cybersikkerhet som en tjeneste for samfunnet. Årets mesterskap avholdes i Malaga i Spania. Det startet tirsdag, og varer til fredag.

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen møtte landslaget på Gardermoen før avreise. På sin Facebookside skriver han «Dette er Norges fremste hoder i kampen mot hacking. Jeg krysser fingrene for EM-gull!».

Norgesmesterskapet som ble avholdt ved NTNU ble arrangert på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet.

LES OGSÅ: Arrangerer NM i hacking for å kapre de klokeste hodene

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.