Han er første nordmann som får den amerikanske prisen

Professor Karl Elling Ellingsen er tildelt internasjonal pris for arbeidet med personer som har en funksjonshemming.
Karl Elling Ellingsen (t.h.) er professor og daglig leder av Naku. Her avbildet sammen med fjorårsvinner Michael Wehmeyer.
(Foto: Brent Askvig/NAKU)

Karl Elling Ellingsen (t.h.) er professor og daglig leder av Naku. Her avbildet sammen med fjorårsvinner Michael Wehmeyer. Foto: Brent Askvig/NAKU

- Det er en ære å motta denne prisen fra en organisasjon jeg både respekterer og setter stor pris på, sa professor Karl Elling Ellingsen i sin takketale etter tildelingen av prisen under AUCD-konferansen i Washington DC, USA.

Ellingsen er professor og daglig leder i Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU). Under konferansen ble NAKU, som holder til i Trondheim og er tilknyttet Institutt for psykisk helse ved NTNU, også tildelt status som assosiert medlem av AUCD.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

AUCD er et internasjonalt nettverk som samler miljøer som jobber med personer med funksjonshemminger. Prisen Ellingsen ble tildelt var «International Service Award», en pris som gis til personer som har gjort en ekstraordinær jobb for å skape et mer inkluderende samfunn for personer med funksjonshemminger verden over.

AUCD ble stiftet i 1963 med bakgrunn i et initiativ fra daværende president John F. Kennedy, og består i dag av 67 sentre i USA og fem internasjonale assosierte medlemssentre.

Dette er andre gang på kort tid at professoren tildeles en pris for sitt arbeid. I oktober fikk han SOR-prisen for sitt arbeid innen feltet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTL vil hindre at det blir noe av foretaksmodellen

- Vi sier klart nei til å gå fra forskning til faktura og vil ikke flytte makta fra politikere til styrene, sier Kjersti Barsok i NTL.

Gir gratis allergitest til studenter

At eksamensperioden og pollensesongen kommer samtidig, skaper hvert år problemer for allergiske studenter. I år får mange tilbud om gratis allergitest ved sitt campus.

Tøft i åpne landskap:

Fortvilte NTNU-ansatte i Brennpunkt-dokumentar

-  Vi har møtt mange fortvilte ansatte, sier programskaper Synnøve Bakke som står bak onsdagens Brennpunkt om kontor på NRK 1.

Kina-besøket:

- Ja, Kina er et totalitært samfunn

Shanghai: - Sensur av våre forskere er en absolutt grense, sier Gunnar Bovim. NTNUs rektor har bestemt seg for hvor grensa går for hva han tåler av innblanding fra kinesisk side før han trekker NTNU ut av landet.